OpryskStonki Napisano 18 Październik 2013 Autor Share Napisano 18 Październik 2013 W miarę wyraźny napis mag" sugeruje falsa boratynki - średnica i grubość blachy jak boratynka. Natomiast zastanawia mnie to dziwadło na awersie, rewers również niczego sobie :D - skąd takie kształty? Błąd przy biciu czy fals kogoś z fantazją ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 18 Październik 2013 Share Napisano 18 Październik 2013 jakaś domowa produkcja :) ewentualnie kowal we wsi miał mennicę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OpryskStonki Napisano 19 Październik 2013 Autor Share Napisano 19 Październik 2013 Przyznam w tajemnicy, że jaram się falsami boratynek z epoki - mam już takowych skromną kolekcję. Im bardziej pojechane i infantylne tym lepsze. Wrzucałem swego czasu Jana Kazimierza z nochalem niczym marchew ale to co zaprezentował autor powyższego egzemplarza jednak prowadzi ;] Na tej samej miejscówce wyskoczyły jeszcze 2 falsy ale już o wiele bardziej logiczne. Pzdr sqr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Październik 2013 Share Napisano 19 Październik 2013 jeżeli maszmag"a na drugiej stronie ioa..."to wstawiaj fotki w normalnej orientacji dla tych napisów.będzie łatwiej patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.