OpryskStonki Napisano 18 Październik 2013 Autor Napisano 18 Październik 2013 W miarę wyraźny napis mag" sugeruje falsa boratynki - średnica i grubość blachy jak boratynka. Natomiast zastanawia mnie to dziwadło na awersie, rewers również niczego sobie :D - skąd takie kształty? Błąd przy biciu czy fals kogoś z fantazją ?
sqr Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 jakaś domowa produkcja :) ewentualnie kowal we wsi miał mennicę :)
OpryskStonki Napisano 19 Październik 2013 Autor Napisano 19 Październik 2013 Przyznam w tajemnicy, że jaram się falsami boratynek z epoki - mam już takowych skromną kolekcję. Im bardziej pojechane i infantylne tym lepsze. Wrzucałem swego czasu Jana Kazimierza z nochalem niczym marchew ale to co zaprezentował autor powyższego egzemplarza jednak prowadzi ;] Na tej samej miejscówce wyskoczyły jeszcze 2 falsy ale już o wiele bardziej logiczne. Pzdr sqr.
kopijnik2 Napisano 19 Październik 2013 Napisano 19 Październik 2013 jeżeli maszmag"a na drugiej stronie ioa..."to wstawiaj fotki w normalnej orientacji dla tych napisów.będzie łatwiej patrzeć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.