Skocz do zawartości
  • 0

Maski przeciwgazowe typ cywilny

Pawel99

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich :)
Ostatnio przeszukiwałem stare budynki w jednym z zakladów kauczukowych/ogumienia itd.
Wchodzać do podziemi moja uwage zwróciła duża skrzynia - byla pelna masek pgaz :)
przeszukujac nastepne pomieszczenia (jest ich okolo 30) zobaczyłem, że chyba jeszcze nikt tam nie dotarł bo wszędzie jest pełno masek, doslownie walaja sie miedzy nogami, są nawet zapakowana większość w materiałowe torby z filtrem, rurą...
Jest wiele ksiąg w których mozna przeczytac jak funkcjonowla firma, sa nawet buty :) caly pokój butów. Niestety większośc jest popleśniala..

Zabrałem do domu jeden komplet w którym znajdowala się:
książeczka zasady posługiwania się maską przeciwgazową typu cywilnego - wydanie drugie" z Warszawy z 1954 stan prawie idealny oprócz tego że jest troszkę brudna :)
torba (niesttey porwal;a się w drodze bo była spleśniała
maksa (rok 64 widoczny na biciu, cala gumowa, bez zapięć) - i bicia na masce to F-93 64.53...
I dwa pochłaniacze :)

Zasadnicze pytanie: czy ktoś orientuje się może i potrafiłby mi wskazać jakąś strone z maskami pgaz lub pomóc w identyfikacji tego sprzetu ? :) Znalezione miejsce jest w oklicach Wwy.

Pozdrawiam

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie