K.u.K. Napisano 17 Październik 2013 Autor Napisano 17 Październik 2013 Może ktoś podpowie do czego służyła? Ze względu na spory rozmiar moje pierwsze skojarzenie to element końskiej uprzęży. Jeśli skojarzenie słuszne to w którym miejscu uprzęży się znajdowała? A może jednak coś innego? Pozdrawiam
K.u.K. Napisano 17 Październik 2013 Autor Napisano 17 Październik 2013 Może ktoś podpowie do czego służyła? Ze względu na spory rozmiar moje pierwsze skojarzenie to element końskiej uprzęży. Jeśli skojarzenie słuszne to w którym miejscu uprzęży się znajdowała? A może jednak coś innego? Pozdrawiam
tyfus Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 dokładnie - element końskiej uprzęży. występowała np. w uprzęży szorowej.
Pytanie
K.u.K.
Może ktoś podpowie do czego służyła? Ze względu na spory rozmiar moje pierwsze skojarzenie to element końskiej uprzęży. Jeśli skojarzenie słuszne to w którym miejscu uprzęży się znajdowała? A może jednak coś innego?
Pozdrawiam
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.