koala102 Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 Witam Szanownych Forumowiczów.W dniu dzisiejszym otrzymałem zakupioną w znanej firmie cewkę 8,5x11 DD. Miała być fabrycznie nowa a wygląda jakby była od spodu zeszlifowana i jest matowa. I tu moje pytanie do osób posiadających takie cewki, czy cewka od spodu posiada szklistą powłokę ochronną taka jak inne cewki Garretta np.cewki 9.5 i 12,5?
marioAT Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Witam!Wszystko jest ok . Sprawdź wtyczkę czy nosi ślady użytkowania wtedy będziesz miał pewność .Pozdrawiam.
koala102 Napisano 17 Październik 2013 Autor Napisano 17 Październik 2013 Nie do końca jestem przekonany, że tak ma być. Po wtyczce niewiele można stwierdzić.Niedawno kupiłem nowy kpl GTI 2500 z cewkami 9.5 oraz 12.5 cala. Cewki od spodu są pokryte szklistą błyszczącą powłoką ochronną. 8.5x11 DD jest wytarta, matowa, nie posiada takiej powłoki.Cewka jest mięka podatna na zarysowania nawet paznokciem, wygląda jakby była szlifowana np. wodnym papierem ściernym.Użytkowników Garretta ACE Euro, AT Pro, GTI z taką cewką proszę o wstawienie fotki cewki od spodu.Pozdrawiam
marioAT Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Witam!Kolego, miałem ta cewkę w GTI i tak właśnie wygląda nowa już Ci napisałem a Ty dalej drążysz temat .Pozdrawiam.
XII Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Witam,Jeśli kolega sobie życzy mieć ceweczkę wyśmechtaną tj. błyszczącą od spodu to proszę do mnie przesłać zrobię ją tak jak kolega sobie wyobraża, że powinno być. Swoją drogą jeśli cewka miałaby być używana a ktoś chciałby to ukryć szlifując ją jedynie wodnym papierem to chyba coś za mało, nieprawdaż? ..a puścić w poler po szlifowaniu wodnym papierem to nie problem. Tak ma być skoro kolega który kupił taką nową i tak samo wyglądała.Zdrów!
belmont Napisano 2 Listopad 2013 Napisano 2 Listopad 2013 Witam kolego koala102,poszukuję tej cewki,gdzie mogę ją zakupić w Polsce?Proszę o namiary,ile kosztuje?Pozdrawiam,z góry dziękuję za info.
test_m4a1 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 Moja cewka wyglądała podobnie po wyjęciu z folii :) Tak ma być
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.