Skocz do zawartości
  • 0

Część od mechanizmu ?

skorp92

Pytanie

Napisano

Witam Szanownych Poszukiwaczy mam do identyfikacji 2 przedmioty, ale głównie chodzi mi o te śmigło :)".
Dla porównania wielkości obok leży 2 gr z 2RP.Przedmiot ten znalazłem na pozycjach 1 wojennych ale teraz tam jest pole orne więc pewnie jest to jakaś część od maszyny rolniczej.Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wygląda mi to element żyrandola,lampy naftowej wiszącej.Służyło to do opuszczania w dół lampy,po tych kółkach-bloczkach przesuwały się łańcuchy i lampa zjeżdżała w dół, żeby można było ją zapalić lub zgasić.
Napisano

Witam Szanownych Poszukiwaczy mam do identyfikacji 2 przedmioty, ale głównie chodzi mi o te śmigło :)".
Dla porównania wielkości obok leży 2 gr z 2RP.Przedmiot ten znalazłem na pozycjach 1 wojennych ale teraz tam jest pole orne więc pewnie jest to jakaś część od maszyny rolniczej.Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

Napisano
http://www.google.pl/search?q=zaw%C3%B3r+d%C4%99tkowy&hl=pl&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=eOijT7W5K4b04QTcj6nACQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CCMQ_AUoAQ&biw=1024&bih=605
Napisano
I tak dzięki za połowę :) Wentyl poszedł do kosza.
Mogę jedynie się domyślać że te śmigiełko :)" to część od jakiegoś dźwigu sznurowego" sam nie wiem z skąd mi to przyszło na myśl, albo część od jakiegoś trójnogu może?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie