dziuba8024 Napisano 8 Październik 2013 Autor Share Napisano 8 Październik 2013 niestety zgieta wiec bardzo utrudnia id , wydaje mi sie ze miedziak , moze sie uda z id. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba8024 Napisano 8 Październik 2013 Autor Share Napisano 8 Październik 2013 inne ujecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 8 Październik 2013 Share Napisano 8 Październik 2013 http://www.galeriaumarzety.pl/136,pl_grosz-augusta-iii-sasa-1755.htmlMoże to jest to choć pewności nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 8 Październik 2013 Share Napisano 8 Październik 2013 namocz w parafinie cieklejpodczysc leprze zdjecia...popieram poprzednika sas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 8 Październik 2013 Share Napisano 8 Październik 2013 ja raczej będę starał się obalić teorię przedmówców... widzę literki CH" czego raczej na groszu AIIIS nie zobaczę jestem skłonny stwierdzić,że może to być srebrna moneta... podaj średnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirBadFate Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 Oczywiście ta moneta nie ma nic wspólnego z miedziakami Augusta III S.Wygląda (mi) na coś z księstw landowych ale z tych zdjęć więcej teoretyzować nie zaryzykuję.Może być faktycznie srebrna".. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba8024 Napisano 9 Październik 2013 Autor Share Napisano 9 Październik 2013 srednica 18-19mm , niestety zdjecia po zmniejszeniu nie sa wyrazniejsze , ale chetnie podesle na meila w wiekszej rozdzielczoscipzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 zapomniałem jak sie nazywa... ale taka chyba irlandia z makówką moze to sqr ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 Irlandia z makówką ?? chyba Szkocja z kwiatem ostu, ale to też raczej nie to ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 no może to, bo juz nie pamietam, ale skoro srebro waszym zdaniem to niech czyści, i tak wiecej nie popsuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba8024 Napisano 10 Październik 2013 Autor Share Napisano 10 Październik 2013 to spróbuje podczyscic jak bedzie bardziej czytelne to wstawie fototereny Brandenburgia , obecne Lubuskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.