pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Witam. Proszę o identyfikację ( w miarę możliwości oczywiście) tej oto monetki. Nie wiedziałem w jakim dziale ja umieścić gdyż jest to monetka przerobiona na guzik. Od czoła została zeszlifowana a z drugiej strony doklejone" uszko. Może się mylę i nie jest to monetka w takim razie proszę o sprostowanie mojej tezy. Wielkość 2 cm i zrobiona/zrobiony jest on z mosiądzu.
pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Tył z ledwie widocznymi napisami.
pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Czy takie praktyki były często spotykane aby przerabiać monetki na guziki ?Pozdrawiam.Paweł
tyfus Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 przyznam szczerze, że mocno wątpię w to, aby to była moneta przerobiona na guzik.Jak dla mnie zwykły guzik gładki z napisami reklamowymi lub sygnaturami producenta po stronie uszka. Przez słaby stan niestety nie do odczytania ze zdjęć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.