oldsmoto Napisano 23 Wrzesień 2013 Autor Napisano 23 Wrzesień 2013 Znalazłem ostatnio ten właśnie przedmiot i bardzo ciekawią mnie informację na jego temat. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Korabkow Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 Były takie duże też.Zaczepu nie ma bo to jest część guzika o czym napisałem.Był to tzw. guzik dwuczęściowy i wewnętrzna część miała zaczep,była ona często żelazna stąd korodowała w ziemi i nie pozostawał po niej ślad.
oldsmoto Napisano 23 Wrzesień 2013 Autor Napisano 23 Wrzesień 2013 Coś nic nie mogę znaleźć, nie ma nic identycznego jak ten, albo nie potrafię szukać ;/ }Można go jakoś umieścić w ramach czasowych ?
oldsmoto Napisano 23 Wrzesień 2013 Autor Napisano 23 Wrzesień 2013 Znalazłem ostatnio ten właśnie przedmiot i bardzo ciekawią mnie informację na jego temat. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Korabkow Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 Wygląda to na zewnętrzną /awers/ część guzika liberyjnego z herbem.
Pytanie
oldsmoto
Znalazłem ostatnio ten właśnie przedmiot i bardzo ciekawią mnie informację na jego temat. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.