halif Napisano 20 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Dzień dobry,mam niezłą zagwostkę. Próbujemy reanimować ciężarówkę z lat 30. Wszystko wyglądało na to, że to Opel Blitz, ale pojawiło się kilka dziwnych śladów...- nad szybą po prawej stronie jest miejsce na wycieraczkę, oraz - wewnętrzna podbitka pod szybą ma miejsce na kierownice także po prawej stronie. - inny jest profil przy zawiasach drzwiOkazało się, że samochód" został sprowadzony z Wysp, ale nie znam jego historii. Dodatkowo ta kabina ma niewielkie podszybie, podobne do Mercedesa L3000, no i ta kabina ma dziwne, podwójne przetłoczenie na bocznych drzwiach. Wszystko jest na zdjęciach. Charakterystyczna jest też ciągła, panoramiczna szyba. Standardowo np. w amerykańskich ciężarówkach (i większość land-leasowych) miało dzieloną szybę. Więc znowu trop wskazuje na Niemcy...Natomiast wszystkie wymiary, łącznie z zamkiem ma takie same wymiary jak oryginał. Inne jest tylko wytłoczenie dachu kabiny. Na drugim zdjęciu jest kabina na tle Opla Blitza, ale wersji 1.5 tony.No i to jest moja zagadka na dziś... Ja już nie mam pomysłu. Ktoś ma jakiś? Z góry serdecznie dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MORALES Napisano 25 Wrzesień 2013 Share Napisano 25 Wrzesień 2013 Trochę podobny do Forda Truck 1940? Takie skojarzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MORALES Napisano 25 Wrzesień 2013 Share Napisano 25 Wrzesień 2013 Albo Ford G8T (Ford-6")coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Wrzesień 2013 Share Napisano 25 Wrzesień 2013 http://www.odkrywca.pl/kabina-ciezarowki,722970.html#722970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.