MilKam88 Napisano 17 Wrzesień 2013 Autor Napisano 17 Wrzesień 2013 Witam,od jakiego pojazdu może być ten klakson?
MilKam88 Napisano 17 Wrzesień 2013 Autor Napisano 17 Wrzesień 2013 Poszperałem trochę w necie i wydaję mi się, że będzie to klakson od jakiegoś motocykla. Pytanie tylko jakiego?
MilKam88 Napisano 20 Wrzesień 2013 Autor Napisano 20 Wrzesień 2013 Dzisiaj dopiero zauważyłem, że była tam na środku tabliczka informacyjna bo są dziurki, także na 99,9% klakson ten jest od motocykla. Oldsmoto ten klakson z ze zdjęcia ma identyczny grill :)
Jorge Napisano 18 Wrzesień 2013 Napisano 18 Wrzesień 2013 takiego nie znalazłem, ale podobny jest tuhttp://bmw-r35.eu/index.php/category/klaksony/na pewno identyczna kostka do podłączenia przewodów. Znalazłem jeszcze kilka innych klaksonów Boscha z taką samą kostką na przewody np.http://traby.pl/2012/09/02/klakson-sygnal-bosch-bmw-dkw-nsu-zundapp-ardie-fn-2/
derkb Napisano 21 Wrzesień 2013 Napisano 21 Wrzesień 2013 Magneti marelli 12v - prawdopodobnie, stosowane między innymi w fiatach 1100 przed i powojennych, oczyśc przednia blache na rancie tam gdzie sróby powinno byc wybite 12v
oldsmoto Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 Takie kostki przewodów ma większość klaksonów (sam znam takich z 15)Ten klakson niczego motocyklowego mi nie przypomina, może po odkręceniu w środku będziesz miał jakieś oznaczenia.Sposób mocowania nie wygląda na motocyklowy, ale tego nie jestem pewien.Proponuję go rozkręcić i tam szukać oznaczeń/numerów.
oldsmoto Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 Przepraszam za post pod postem, ale chciałbym jeszcze coś dodać.Na samym środku klaksony (gdzie jest dziurka a pod nią nakrętka) z tego co widzę powinna być tabliczka z firmą.Dla przykładu zobacz sobie np: Belma Junak.
MilKam88 Napisano 19 Wrzesień 2013 Autor Napisano 19 Wrzesień 2013 Jorge widziałem te klaksony boscha już wcześniej. Faktycznie kostka jest bardzo podobna, o ile nie taka sama, zgadza się średnica i ilość śrubek na grillu, ale to nie będzie to. Znalazłem za to w archiwum allegro dwa z takim samym grillem, ale sprzedający sami nie wiedzieli od czego są te klaksony... Tak czy siak dzięki Jorge za dobre chęci.
MilKam88 Napisano 19 Wrzesień 2013 Autor Napisano 19 Wrzesień 2013 Kolego oldsmoto nie wiem czy da radę go rozkręcić, ale spróbuję. Na pewno go podczyszczę, może wtedy wyjdą jakieś numery i dzięki nim ustali się coś więcej. Myślałem, że to klakson motocyklowy, ale być może pochodzi z jakiegoś auta lub innego pojazdu. Nie wiem, dlatego wrzuciłem w id. Szukałem w samochodach z PRL-u, ale nic nie pasuje.
oldsmoto Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 http://img1.aukcjoner.pl/gallery/014018308/3_f.jpgBardzo podobny klakson, na motocyklu Belgijskim FN M13 (nie wiem tylko jak z uchwytem)
Dwadziesciajeden Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 Obił mi się kiedyś o oczy taki klakson w ciężarówce Star.
Pytanie
MilKam88
Witam,
od jakiego pojazdu może być ten klakson?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.