romanrp Napisano 13 Wrzesień 2013 Autor Napisano 13 Wrzesień 2013 jak zrobic oslone na cewke domowym sposobem 11 dd garrett
tyfus Napisano 13 Wrzesień 2013 Napisano 13 Wrzesień 2013 coś o chałupnictwie było... poszukajhttp://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=os%B3ona+na+cewk%EA&ws=txt&id_forum=all
romanrp Napisano 13 Wrzesień 2013 Autor Napisano 13 Wrzesień 2013 sporo tego dzieki mysle czy nieprzykleic jakiejs tasmy
fuks_ag Napisano 13 Wrzesień 2013 Napisano 13 Wrzesień 2013 taśma izolacyjna najprościej ,ja używam bez w tych cewkach jest zastosowany inny materiał niż zywica
nunek72 Napisano 13 Wrzesień 2013 Napisano 13 Wrzesień 2013 Ale potrafi również łatwo pęknąć... w Garrettach osłona na cewkę to podstawa. Wg mnie lepiej wysupłać kilkanaście złociszy i kupić osłonę niż kombinować. Jak pęknie lub pojawią się wykruszenia i złapie wilgoć to koszt ( łącznie z wysyłką do serwisu )naprawy będzie większy niż cena osłony,a w przypadku późniejszej odsprzedaży sprzętu też będzie problem , bo każdy będzie patrzył,że cewka była lepiona... napisz do dystrybutora w Pruszkowie i popytaj się o cenę osłonki - często można ponegocjować cenę - choćbyś utargował przesyłkę gratis to warto.
fuks_ag Napisano 13 Wrzesień 2013 Napisano 13 Wrzesień 2013 kol nurek72 chyba nie widziałeś sondy dd do ace350 to jest plastikowe defekty o których wspominasz tyczą się wersii 6/9 9/12, a jak pęknie to ci nawet oslona nie pomoże:)
nunek72 Napisano 13 Wrzesień 2013 Napisano 13 Wrzesień 2013 Owszem , widziałem, a nawet macałem pękniętą, rozszczelnioną na krawędziach i w dodatku wykruszoną w AT Pro kolegi... miał z tym sporo problemów i kosztów z wysyłką do serwisu... jest to ten sam materiał i kształt cewek co w EuroAce - kiedyś używałem 250-tki jako zapas a potem EuroAce , więc mam porównanie... Wypełnienie różni się jedynie wyglądem zewnętrznym i jest tak samo kruche( jaśniejsze w 11DD - w dotyku wydaje się być nieco elastyczne i matowe , nie jak czarne szklane" w starszych cewkach Garretta.
fuks_ag Napisano 13 Wrzesień 2013 Napisano 13 Wrzesień 2013 ty miałeś ja używam....materiał plastik czarny i szary.przy czarnych krawędziach od kamieni u mnie jest kilka zarysowań a nawet minimalnych odkształceń na szarym masa rysek. Miałem też wcześniej 150/250 a tam było o wiele gorzej tam się kruszyły, a przy mocnym uderzeniu to niewiele pomoże pokrowiec.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.