patton12 Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 Witam. Wpadł mi ostatnio taki oto fant w okolicy stacjonowania niemieckiej artylerii z '45.der kart 7 u. 8?(aushilfslad???Byłbym bardzo wdzięczny kolegom za pomoc.Z góry dziękuję o pozdrawiam
patton12 Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 Hmmm, w pobliskich domach były 2 skrzynie na hulsenkartusche, może to element jakiegoś zabezpieczenie ich przed działaniem niekorzystnych warunków pogodowych np. żeby nie zamokły.
patton12 Napisano 9 Wrzesień 2013 Autor Napisano 9 Wrzesień 2013 Znalazłem coś niecoś na tej stronie, może pomoże komuś w dojściu do tego, co to konkretnie za kawałek blachy.http://wehrmachts.kisten.free.fr/sonderkart7u8_2.htm
patton12 Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 Witam. Wpadł mi ostatnio taki oto fant w okolicy stacjonowania niemieckiej artylerii z '45.der kart 7 u. 8?(aushilfslad???Byłbym bardzo wdzięczny kolegom za pomoc.Z góry dziękuję o pozdrawiam
Pytanie
patton12
Witam. Wpadł mi ostatnio taki oto fant w okolicy stacjonowania niemieckiej artylerii z '45.
der kart 7 u. 8?
(aushilfslad???
Byłbym bardzo wdzięczny kolegom za pomoc.
Z góry dziękuję o pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.