jacoOels Napisano 7 Wrzesień 2013 Autor Napisano 7 Wrzesień 2013 Mam trzy pytania koledzy:1) Co to za hełm dokładnie?2) Jakie jednostki mogły go używać (posiada reszki lakieru w kolorze popielatym lub jasno niebieskim)3) Ile jest wart zaprezentowany egzemplarz?Dziękuję z góry za pomoc.
jacoOels Napisano 7 Wrzesień 2013 Autor Napisano 7 Wrzesień 2013 Miki97 - dziękuję za pomoc. Do reszty zamiast wpadać w polemikę jak pis z po na priva byście coś podesłali i pomogli koledze... Postaram się dorzucić jeszcze foty...Pozdrawiam
jacoOels Napisano 7 Wrzesień 2013 Autor Napisano 7 Wrzesień 2013 i druga strona...To mój pierwszy raz dlatego proszę o wyrozumiałość...Po drugie chciałbym dokładnie wiedzieć co znalazłem.Co do pytania kto go nosił to podpowiem, że malowany był na kolor popielaty. Znaleziony został w Oleśnicy (Oels), w której koszarowało trochę wojska...Dziękuję i pozdrawiam
kurkow Napisano 8 Wrzesień 2013 Napisano 8 Wrzesień 2013 Kolega widać wartość chce sprawdzić jak najszybciej:http://allegro.pl...-------------------------nie będziemy mu reklamować. Miki97 - dziękuję za pomoc. Do reszty zamiast wpadać w polemikę jak pis z po na priva byście coś podesłali i pomogli koledze..."no widzę, że szybko, bez wpadania w polemikę jak pis z po" - prędziutko na Allegro.Kolejny wtręt polityczny, nie mający żadnego sensu w dziale ID - zostanie również nagrodzony.Niniejszym czynię honory Forum i nagroda przyznana.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:08 08-09-2013
jacoOels Napisano 7 Wrzesień 2013 Autor Napisano 7 Wrzesień 2013 Mam trzy pytania koledzy:1) Co to za hełm dokładnie?2) Jakie jednostki mogły go używać (posiada reszki lakieru w kolorze popielatym lub jasno niebieskim)3) Ile jest wart zaprezentowany egzemplarz?Dziękuję z góry za pomoc.
Dankan Napisano 7 Wrzesień 2013 Napisano 7 Wrzesień 2013 Po pierwsze nie zadaje się pytania w tytule. Po drugie dodawane rzeczy na forum nie są wyceniane. Więc czytaj regulamin. Pozdroo.
Miki97 Napisano 7 Wrzesień 2013 Napisano 7 Wrzesień 2013 Siema :)zrób więcej zdjęć :)Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że jest to M16 Hełm używany przez wojsko niemieckie.Pozdro
Pytanie
jacoOels
Mam trzy pytania koledzy:
1) Co to za hełm dokładnie?
2) Jakie jednostki mogły go używać (posiada reszki lakieru w kolorze popielatym lub jasno niebieskim)
3) Ile jest wart zaprezentowany egzemplarz?
Dziękuję z góry za pomoc.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.