Skocz do zawartości
  • 0

Drewniana skrzynia 1939

Vincent66

Pytanie

Napisano

Szukam informacji na temat tej skrzyni. Jedyne znaki jakie znalazłem to data 1939 na prawym boku w dolnym, prawym rogu. Przemalowana na bordowy kolor. Farba, która została w zakamarkach barwy szaro-zielonej. Wymiary: wys. 37, szer. 40, dł. 62. Skrzynia cywilna czy wojskowa?

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No właśnie nic takiego nie ma. Wcześniej ścianki wewnątrz były oklejone tekturą w zielonym kolorze... Fabrycznie, czy inwencja poprzedniego właściciela? Co mogła zawierać taka skrzynia?
Napisano
Ja znalazłem kilka innych zdjęć, ale nie były tak szczegółowe. Ogólnie to jest ten model skrzyni z tym wyjątkiem, że moja ma zmienione wieko. Liwiusz66... Nie oceniona Twoja pomoc. Serdecznie dziękuje!
Napisano

Szukam informacji na temat tej skrzyni. Jedyne znaki jakie znalazłem to data 1939 na prawym boku w dolnym, prawym rogu. Przemalowana na bordowy kolor. Farba, która została w zakamarkach barwy szaro-zielonej. Wymiary: wys. 37, szer. 40, dł. 62. Skrzynia cywilna czy wojskowa?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie