Skocz do zawartości
  • 0

Krzyżyk miedziany

johnus31

Pytanie

Napisano
Witam, nie znalazłem podobnego krzyżyka w internecie, czy mogę prosić o identyfikację z którego roku mniej więcej pochodzi i do kogo mógł należeć? Interesują mnie również postacie na jego ramionach.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Już wiem. Jest to (niestety niekompletny) enkolpion-relikwiarz, jestem tego pewny ponieważ na dole jest jakby urwane uszko, a na górze część do której był mocowany łańcuszek. Takie same szczegóły" znajdują się m.in na tym relikwiarzu http://www.desakatowice.com/pl/aukcje/aukcja-nr-101-23-10-2010/enkolpion-relikwiarz-xi-xiii-w-,,rzezba .
Szkoda że jest niekompletny, ponieważ wartość jego jest ogromna. Czy mógłby mi ktoś pomóc w wycenie krzyżyka w obecnym stanie? Z góry dziękuję za pomoc
Napisano
no i cena ciut inna 30 000 rubli to nie cale 3000 pln
według mnie twój to już niestety tylko wartość sentymentalna ,ale jak chcesz poznać prawdę to all.... weryfikuje wszystko
Napisano
Witam, nie znalazłem podobnego krzyżyka w internecie, czy mogę prosić o identyfikację z którego roku mniej więcej pochodzi i do kogo mógł należeć? Interesują mnie również postacie na jego ramionach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie