Witam, zakupiłem ostatnio bransoletkę na której cecha probiercza wskazuje, że jest ona ze srebra próby 800. Z tego co znalazłem w necie to typ cechy który znajduje się na bransoletce stosowany był w latach 1922 - 1963.
Proszę o pomoc w dokładniejszym określeniu jej wieku. Obok cechy probierczej występuje dodatkowe bicie przedstawiające dwie litery JS". Z tego co się dowiedziałem może to oznaczać jej producenta jednak w żadnym katalogu nie mogłem znaleźć wyjaśnienia do tych inicjałów. Macie może jakieś sugestie. Z góry dzięki. Może po tej cesze uda mi się ustalić jej przybliżony wiek. Z góry dzięki.
Zdjęcia postaram się zamieścić w najbliższym czasie.
Pytanie
fatass
Proszę o pomoc w dokładniejszym określeniu jej wieku. Obok cechy probierczej występuje dodatkowe bicie przedstawiające dwie litery JS". Z tego co się dowiedziałem może to oznaczać jej producenta jednak w żadnym katalogu nie mogłem znaleźć wyjaśnienia do tych inicjałów. Macie może jakieś sugestie. Z góry dzięki. Może po tej cesze uda mi się ustalić jej przybliżony wiek. Z góry dzięki.
Zdjęcia postaram się zamieścić w najbliższym czasie.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.