kuba.pap Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 Witam serdecznie. Dzisiaj wpadło mi coś takiego. Butelka zrobiona jest z grubego szkła. Jest duża (za chwilę dodam kolejne zdjęcia) i jej denko jest nierówno odlane. Na denku widoczne są napisy.Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Lang80 Napisano 11 Sierpień 2013 Napisano 11 Sierpień 2013 Witam. Wiele podobnych butelek wychodziło mi w zeszłym roku wraz z butelkami landsberskich browarów, tj. Louis Kohlstock i J.Frankel, co na pewno sugeruje okres do 1945.
kuba.pap Napisano 12 Sierpień 2013 Autor Napisano 12 Sierpień 2013 Dziękuję za odpowiedź. [Byłem zmuszony poczekać, aż administrator zaakceptuje post ale udało się (za co dziękuję) :)]Oto kolejne zdjęcie, tym razem denka. Programem zazanczyłem dokładniej napisy.
kuba.pap Napisano 12 Sierpień 2013 Autor Napisano 12 Sierpień 2013 Hm, przepraszam, dopiero teraz zauważyłem, że na denku napisane jest coś w stylu 0,75 a nie 78.
Pytanie
kuba.pap
Witam serdecznie. Dzisiaj wpadło mi coś takiego. Butelka zrobiona jest z grubego szkła. Jest duża (za chwilę dodam kolejne zdjęcia) i jej denko jest nierówno odlane. Na denku widoczne są napisy.
Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.