Skocz do zawartości

Problem z GTI 2500

drag47

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam taki problem z dyskryminacją:Wycinam cztery pierwsze kwadraty i teoretycznie nie powinienem mieć sygnału przy małych przedmiotach żelaznych. Jenak dają one sygnał na 6 i 7 kwadracie. Po jakimś czasie wszystko wraca do normy i wykrywacz nie widzi drobnego żelaza by po następnych kilkunastu minutach znów identyfikować małe żelastwo jako kolor. W efekcie tego wygląda to podobnie jak chodzenie na all metal. Czy ktoś miał taki problem? Czy to wina cewki bądź elektroniki? Próbowałem już go resetować ale to nie pomaga. Konieczny będzie serwis?
Napisano
Ja się bardzo na tym nie znam ale zrób sobie taki test ,małe kawałki żelaza czystego bez śladów rdzy i kawałki metalu bardzo zardzewiałego i zobacz jak reaguje na jedne i drugie . Miałem podobnie z GT 1350 , po wykopaniu małych zardzewiałych kawałków z ziemi wręcz przestał reagować.Wycinałem nawet nie które metale jak , ołów i też nie pomagało dlatego go sprzedałem.
Napisano
To nie to. On każde małe żelastwo pokazywał na kolor, nie zależnie czy było przerdzewiałe czy nie. Wcześniej wszystko było ok. Rozebrałem puszkę z elektroniką i wszystko delikatnie wyczyściłem. Po tym zabiegu sprawdziłem wykrywkę w terenie i jak na razie jest dobrze. Jeśli sytuacja się powtórzy chyba będę musiał wysłać wykrywacz do serwisu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie