Skocz do zawartości

wykrywacz moze sie przegrzewac w upały?

Strojek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,mam problem.Bedac w plenerze przy 38 stopniach celsjusza wykrywacz zaczal mi wariowac tzn czasem pokazuje metaL W ZIEMI CZASEM NIE,CZASEM TYLKO DO 10CM.Zostal wlozony do lodowki na 10 min i pracuje znowu ok,ale po pol godziny to samo,macie jakies pomysly?
Napisano
..a co to za wykrywacz?

Czasami tak jest, że cewka pod wpływem wyższej temperatury traci swoje parametry czego wynikiem mogą być opisane przez Ciebie objawy. Dlatego też niektórzy producenci wykrywaczy robią białe cewki które absorbują mniej światła odbijając je w większości co powoduje mniejsze jej nagrzewanie.

Kolejnym powodem może być nieszczelność cewki - zawilgocenie wewnątrz również może powodować podobne objawy (bezsensowne wzbudzenia, popiskiwanie, problemy z dostrajaniem, itp.)

Ostatnią prawdopodobną awarią może być urwany, przełamany wewnątrz przewód łączący cewkę z elektroniką, ewentualnie ałagan" we wtyczce.

Zdrów!
Napisano
dokladnie tak bylo xii,jak napisales w punkcie 3 przerwany przewod,zlutowalem i git,Dzieki za pomoc,co do wykrywki,mam garreciaka ace 150.
Napisano
W upały wszystko może się przegrzać nawet mózg ,a największ głupota jak gorące do lodówki się wkłada ,następuje skroplenie wody a do elektroniki nie jest to na pewno dobre

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie