Skocz do zawartości

Bardzo stara moneta (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tafiła mi sie taka mała blaszka. Wymiary 18,4 x 18,4 mm, grubość 2,4 mm. Tylko na jednej stronie jest wybity krzyż. Z jakiego okresu pochodzi? Możecie cos powiedzieć na ten temat? Znalazłem na terenach gdzie zaczynał" swe życie dawny pogański Kołobrzeg. Razem z monetą była obrączka, którą zgubiłem!!! wkładając do kieszeni! Jutro tam wracam...pozdrawiam

Napisano
Witam słabo widać skan jest dość ciemny. Nie jest to moneta lecz odważnik do monet, z tego co ledwo tam widze to chyba odważnik z biciem półpistola.
Pozdrawiam.
Napisano
klipa, być może Albrehta Hohenzollerna ale tu głowy nie dam bo nie mam przed soba katalogu, ale znajomy rok temu wyciągnął taką w Kolbergu, fajny fant i dość drogi - gratulacje
Napisano
WItam i dziękuję za zaiteresowanie.. kopnąłem sie trooche z wymiarami bo to 13,4 x 13,4.. także malutkie cacko. Podesłali mi linka to takiego samego odważnika - raja to jet to. http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=33138&id_forum=2&&sq=odważnik%20&wi=33199#33199
Ile może byc to warte tak z ciekawości??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie