Sebmagem Napisano 2 Sierpień 2013 Autor Napisano 2 Sierpień 2013 Witam posiadam taki notes niby zwykły stary notes jednak ostatnio zauważyłem że na pierwszej stronie znajduja sie złocone swastyki brzegi kartek są również złocone Zastanawia mnie dla kogo mógł być produkowany ,robiony taki notes .Pozdrawiam
Sebmagem Napisano 2 Sierpień 2013 Autor Napisano 2 Sierpień 2013 Najlepszy gatunkowo papier (czerpany), wytwarzany ręcznie, jedynie z włókien celulozowych roślin długowłóknistych, wykorzystywany jest do produkcji banknotów i papierów wartościowych. Osobną grupę wytworów papierowych stanowią: fibra i preszpan.
Sebmagem Napisano 2 Sierpień 2013 Autor Napisano 2 Sierpień 2013 http://portalwiedzy.onet.pl/38225,,,,papier,haslo.html
krzysiek9559 Napisano 2 Sierpień 2013 Napisano 2 Sierpień 2013 I jeden mądry . Gratki Sebmagem oto mi chdziło.
ARQ Napisano 2 Sierpień 2013 Napisano 2 Sierpień 2013 Chłopie Ty mylisz pojęcia, znak wodny mozna umieścić na każdym rodzaju papieru a banknoty produkuje sie głównie z bawełny, ze szmat bawełnianych gotowanych i mielony idt. aż do uzyskania papieru,a obecnie wprowadza sie banknoty z tworzyw sztucznych. Przeczytaj o produkcji papieru czerpanego i o historii banknotów.
Pytanie
Sebmagem
Witam posiadam taki notes niby zwykły stary notes jednak ostatnio zauważyłem że na pierwszej stronie znajduja sie złocone swastyki brzegi kartek są również złocone
Zastanawia mnie dla kogo mógł być produkowany ,robiony taki notes .Pozdrawiam
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.