Skocz do zawartości
  • 0

Koło.

Autsajderr68

Pytanie

Napisano

Witam, znalazłem takie oto koło, a właściwie dwa, przy domowej roboty wózku. Niezbyt duże - średnica metalowej częsci 21,5 cm, szerokość twardej gumy około 4 cm. Zwykłe, pospolite koła na przykład od wózka do worków lub innego jakiegoś zakładowego czy może od jakiegoś pojazdu wojennego...? A może od lawety na silnik stacjonarny...? Hmm... Koła są na składzie złomu i zastanawiam się czy je wykupić spod hutniczej szubienicy.
Pzdr.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, znalazłem takie oto koło, a właściwie dwa, przy domowej roboty wózku. Niezbyt duże - średnica metalowej częsci 21,5 cm, szerokość twardej gumy około 4 cm. Zwykłe, pospolite koła na przykład od wózka do worków lub innego jakiegoś zakładowego czy może od jakiegoś pojazdu wojennego...? A może od lawety na silnik stacjonarny...? Hmm... Koła są na składzie złomu i zastanawiam się czy je wykupić spod hutniczej szubienicy.
Pzdr.

Napisano
Dzięki... No, fakt, koło bardzo podobne, ale czy na kołach przy młockarniach były gumowe bandaże jezdne...? Przejrzałem pare zdjęć z młockarniami i gum tam chyba nie ma, goły metal na pas transmisyjny ( ? ).
Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie