Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk kal ok 20mm

mike007

Pytanie

Napisano

Potrzebne mi info na temat owego pocisku, wymiary:
-długość ok 78mm
-szerokości: ok 19 u góry, ok 20 na pierścieniu, ok 18 na dole

Wszytskie wymiary na pewno były kiedyś większe, ponieważ została usunięta z pocisku korozja. Także ta podstawa, jakby ołowiana - bo nie była zardzewiała, została lekko spiłowana.

Ogólnie pocisk znaleziony w mazowieckim na podwórku, intryguje mnie czy jest on bezpieczny, bo na dole widać taki jakby biały osad/proszek i takie kółko, wygląda na to że w tę stalową skorupę ktoś coś wkręcił/wsypał/upchał

Prosze o pomoc w zidentyfikowaniu bo nie znam się na tym kompletnie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
to aż tak poważnie z tym? mógłby mi ktoś wytłumaczyć ocb, czy tam jest jakiś zapalnik i ładunek? da się to jakoś rozbroić?
Napisano
...mike007...
to jest dopiero drugi Twój wpis na forum....
..jak dalej będziesz zbierał przedmioty, niewiadomego dla Ciebie pochodzenia...
w najlepszym razie nie będziesz miał czym pisać.....!!!!

Zastanów się nad tym poważnie.
Napisano
da się to jakoś rozbroić?"

proponuję uważnie przeczytać:
http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091

można też zasięgnąć opinii odpowiedniego specjalisty-lekarza.

zamykam.
Napisano

drugie foto pocisku.
up^ czy jest to niebezpieczne? wiecie coś na ten temat? ja jestem całkowitym laikiem w tej kwestii więc prosiłbym o jakąś konkretną radę itp jeżeli jest ztym coś nie tak, bo ogólne porady o ostrożności nie są mi obce

Napisano
Także ta podstawa, jakby ołowiana - bo nie była zardzewiała, została lekko spiłowana." Kombinuj kombinuj będziesz nosem klikał w klawiaturę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie