Potrzebne mi info na temat owego pocisku, wymiary: -długość ok 78mm -szerokości: ok 19 u góry, ok 20 na pierścieniu, ok 18 na dole
Wszytskie wymiary na pewno były kiedyś większe, ponieważ została usunięta z pocisku korozja. Także ta podstawa, jakby ołowiana - bo nie była zardzewiała, została lekko spiłowana.
Ogólnie pocisk znaleziony w mazowieckim na podwórku, intryguje mnie czy jest on bezpieczny, bo na dole widać taki jakby biały osad/proszek i takie kółko, wygląda na to że w tę stalową skorupę ktoś coś wkręcił/wsypał/upchał
Prosze o pomoc w zidentyfikowaniu bo nie znam się na tym kompletnie
Pytanie
mike007
Potrzebne mi info na temat owego pocisku, wymiary:
-długość ok 78mm
-szerokości: ok 19 u góry, ok 20 na pierścieniu, ok 18 na dole
Wszytskie wymiary na pewno były kiedyś większe, ponieważ została usunięta z pocisku korozja. Także ta podstawa, jakby ołowiana - bo nie była zardzewiała, została lekko spiłowana.
Ogólnie pocisk znaleziony w mazowieckim na podwórku, intryguje mnie czy jest on bezpieczny, bo na dole widać taki jakby biały osad/proszek i takie kółko, wygląda na to że w tę stalową skorupę ktoś coś wkręcił/wsypał/upchał
Prosze o pomoc w zidentyfikowaniu bo nie znam się na tym kompletnie
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.