Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka grenadierów??

damianx87x

Pytanie

Napisano

Witam!!! Spacerowałem ostatnio po polu i moim oczom ukazało się coś dziwnego... Po przeszukaniu internetu domyślam się że jest to odznaka grenadierów, lecz pewności nie mam bo identycznej w sieci nie znalazłem. Może mi ktoś ze znawców coś więcej na jej temat powie... Czyli: pochodzenie, data... itp. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Dodam że rejon OPOLSKIE. Pozdrawiam.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!! Spacerowałem ostatnio po polu i moim oczom ukazało się coś dziwnego... Po przeszukaniu internetu domyślam się że jest to odznaka grenadierów, lecz pewności nie mam bo identycznej w sieci nie znalazłem. Może mi ktoś ze znawców coś więcej na jej temat powie... Czyli: pochodzenie, data... itp. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Dodam że rejon OPOLSKIE. Pozdrawiam.

Napisano
Nie jestem teraz na swoim kompie, ale mam tam chyba zdjęcie z Muzeum Armii w Paryżu z ładownicą napoleońską, gdzie na klapie tego patronasza były cztery takie płomienie. Jeden w jednym rogu, więc cztery:) Małe, jak Twój. A skóra pewnie jest jeszcze z tej ładownicy:) Chyba, że zaraz ktoś napisze, że jednak nie, ale jutro poszukam fotek.
Napisano

Może przez ten czas zdobyłeś jeszcze jakieś wiadomości , bo z tego co widzę to taki właśnie wzór jest dość mało pospolity i w zasadzie nikt tak do końca na ten temat nie wie 100% , tylko może to , a może tamto " albo chyba z tego" Pozdrawiam

Napisano
OK więc coś już wiem i jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi:) Jakby ktoś chciał jeszcze coś dodac to czekam z niecierpliwością... Pozdrawiam Odkrywców;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie