rafal1607 Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2013 Witam dzisiaj chodząc po lesie znalazłem głęboko w lesie coś w stylu reduty . Znalazłem tam stare okopy itp. W swoich znaleziskach m.i.n był pewien guzik raczej napewno powstanczy bo reszta rzeczy które znalazłem były z powstania . Jeżeli ktoś wie konkretnie jaki to guzik prosze pisać . Z tyłu ma 3 małe gwiazdki . 1 zdjecie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2013 2 zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2013 3 zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2013 4 zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 11 Lipiec 2013 Share Napisano 11 Lipiec 2013 Niestety jak do tej pory nie udało mi się odszukać tego herbu. Rewers jest sygnowany? http://www.buttonarium.eu/szczegoly.php?id=1022Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 13:46 11-07-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2013 Tak jak mowie z przda jest ten herb a z tyłu 3 gwiazdki . Jeżeli komuś to pomoże to znalazłem go w okolicach lubochni , dokładnie głeboko w lesie w brenicy . Tył guzika jest wklęsły . Proszę o indentyfikacje znaleziska . Z góry Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2013 z tyłu ma tylko 3 małe gwiazki nic więcej . Dla ciekawskich stan guzika jest Idealny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 13 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2013 dowiem sie coto za guzik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 16 Lipiec 2013 Share Napisano 16 Lipiec 2013 jeżeli będziesz dalej tak grzecznie pytał to chyba nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listopadowy Napisano 16 Lipiec 2013 Share Napisano 16 Lipiec 2013 Arseon, dobre:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 16 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2013 Ja zawsze grzecznie pytam :D tylko czasami nie te litery się piszą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1ml1 Napisano 17 Lipiec 2013 Share Napisano 17 Lipiec 2013 Skoro tak grzecznie pytasz to podpowiem, że w klasyfikatorze na pugoviza.ru guzik umieszczony jest jako niezidentyfikowany, obok podobny.http://www.pugoviza.ru/files/class_butt_cat.shtml?d=9&n=k_hz&nreg=&gr=&fn=k_hz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 17 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2013 Mamy okazje aby go zidentyfikować . Jeżeli ktokolwiek coś wie o nim prosze pisac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 29 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2013 @refresh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 Rafal1607 tak jak wcześniej pisałem ja czy G1ml1, ten herb jest niezidentyfikowany - co jest kluczowe do ID. Mogę Ci tylko powiedzieć, że: - są znajdowane u nas i u naszych wschodnich sąsiadów (być może był to jakiś ród z Rosji)- rosyjscy guzikolodzy też nie wiedzą co to za herb- pochodzą z XIX w. (na podstawie konstrukcji guzika oraz uszka)- zazwyczaj na rewersie nic nie ma, oprócz trzech gwiazdek (nie widziałem rewersu tych guzików z sygnowaniem jakiegoś producenta - co by zawęziło datowanie)- są zazwyczaj jednowarstwowe (nie widziałem dwuwarstwowego egzemplarza - co nie znaczy, że takich nie było)- uszko mają zrobione z drucika, który tworzy pętelkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Sam próbuje go zidentyfikować , bo troche dużo ich wychodzi w mojej okolicy , ale nic dzięki za pomoc i widze , że będe musiał dociekać sam co to za guzik , ale jezeli ktos coś wie to prosze pisac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 20 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2013 @refresh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 11 Luty 2014 Autor Share Napisano 11 Luty 2014 odświeżam temat , wie ktoś coś więcej na temat tego guzika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarat88 Napisano 11 Luty 2014 Share Napisano 11 Luty 2014 Witka... tak jak ten mój ...dowiedziałem się że niby Radziwiłów od pewnego kolekcjonera co ma stan szufladowy..pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 11 Luty 2014 Share Napisano 11 Luty 2014 Herb na awersie nie ma nic wspólnego z Radziwiłłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal1607 Napisano 12 Luty 2014 Autor Share Napisano 12 Luty 2014 Witaj , jezeli to od Radziwiłów to jak to możliwe , ze w tych terenach się znalazł ? , pisałeś abym się odezwał , pisz na email rafal1607@poczta.fm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.