Skocz do zawartości
  • 0

Skamielina / kamień

Tiger6

Pytanie

Napisano

Znalazłem już kilka sztuk takiego czegoś i nigdzie nie mogę znaleźć co to jest bo nawet nie wiem jak to nazwać. Czy ktoś z kolegów wie co to może być i od czego pochodzić. Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem już kilka sztuk takiego czegoś i nigdzie nie mogę znaleźć co to jest bo nawet nie wiem jak to nazwać. Czy ktoś z kolegów wie co to może być i od czego pochodzić. Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Napisano

Witam
Dokładnie to jest rostrum belemnita, zwierzaka morskiego podobnego do dzisiejszej kałamarnicy, Belemnity żyły w epoce jury i kredy.
PZDR
Red alf

Napisano
Powiedzenie iz czlowiek uczy sie przez cale zycie,sprawdza sie tu w 100 procentach.Pamietam ze w dziecinstwie znajdowalismy bardzo,ale to bardzo czesto owe belemnity,najczesciej w podworkowych piaskownicach lub na plazy nad rzeka.Mowilo sie wtedy ze znalazlo sie piorun ktory spadl z nieba,tak naprawde nikt w to nie wierzyl,ale tez nikt nie potrafil okreslic tego znaleziska,i tu po wielu wielu latach dowiadujemy sie ,ze jest to Belemnit!!
Super-- zagadka z dziecinstwa Rozwiazana,,,,
Pozdrowionka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie