gregor2 Napisano 7 Lipiec 2013 Autor Napisano 7 Lipiec 2013 Gdzie taki wzór mógł być umiejscowiony w skrzydle ma gwoździk długi na 2 cm całość jest wygięta kuliście.
HASAG40 Napisano 8 Lipiec 2013 Napisano 8 Lipiec 2013 mosiężne wcześniejszej produkcji tak dla uzupełnienia;-)
gregor2 Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 Dzięki :)A i taka ciekawostka.pl.wikipedia.org/wiki/Godło_III_Rzeszy
gregor2 Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 Godło przedstawiało czarnego orła trzymającego w szponach wieniec, wewnątrz którego znajdowała się swastyka. Gapa dzierżąca w szponach wieniec swastyki pojawiała się na dokumentach państwowych, murach urzędów oraz innych organizacjach państwowych.Reichsadler a Parteiadler.Również ta gapa, jednak z małą zmianą (niem. Parteiadler) – dziób zwrócony był w w prawą stronę a skrzydła były bardziej opierzone – stała się symbolem zbrodniczych organizacji III Rzeszy: SS oraz Gestapo. Została również wykorzystana jako oficjalny symbol Wehrmachtu. Jednakże Luftwaffe otrzymało własne gapy (niem. Hoheitsabzeichen), był to lecący orzeł ze swastyką w szponach. Orły były noszone na czapkach i na prawej piersi tuż nad kieszenią munduru.
lz29937 Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 też taka kaleka sroka mi się trafiła, myślę że było to noszone na czapce lub nad kieszenią na piersi
Wikos Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 Te gapy są z czapek. Nad kieszeniami były naszywane a nie aluminiowe.
gregor2 Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 Moje ptaszysko jest mosiężne.Dzięki za pomoc.
Pytanie
gregor2
Gdzie taki wzór mógł być umiejscowiony w skrzydle ma gwoździk długi na 2 cm całość jest wygięta kuliście.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.