Zenit Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Napisano 30 Czerwiec 2013 Witam.Mam problem z x-terra 70.Sprzęt przez rok leżał w domu nie odpalany.Niestety po tym czasie za nic nie daje się włączyć po prostu nieboszczyk.Dodam że cały czas miał w środku akumulatorki które wyładowały się do końca.Pozdrawiam
KrisssK Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Każdy tego typu sprzęt dobrze jest sprawdzać na naładowanych akumulatorkach albo nowych bateriach. Na całkowicie rozładowanych akumulatorach faktycznie może być problem z włączeniem.:)
Zenit Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Napisano 30 Czerwiec 2013 Dziękuję Panu za cenne rady.Spodziewałem się i takich odpowiedzi,ale nie jest mi do śmiechu.Pozdrawiam
KrisssK Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Moja wypowiedź nie była odpowiedzią bo nie było żadnego pytania. Proszę więc zadać jakieś pytanie to może odpowiedzi będą sensowniejsze.
alex_2013 Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 włoz akumulatory do ładowarki i spróbuj naładowac, ponownie załaduj do wykrywacza i spróbuj odpalic, powinien zadziałac. A jesli nie , kup nowe aku:)
Krychu_Szprotawa Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 Witaj, możliwe też, że zaśniedziały styki od baterii i wymagają one przeczyszczenia (miałem taki problem w swojej teresie).Pozdr.
Zenit Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Napisano 1 Lipiec 2013 Te zabiegi zrobiłem na samym początku.Aku są naładowane,styki i elektronika ładnie poczyszczone(choć nie wymagały tego)Niestety bez serwisu chyba się nie obejdzie.Pozdrawiam
KrisssK Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 Ponoć w XTerrach jest tendencja do samodzielnego urywania się kabelków w środku. Tutaj trochę info w tym temacie:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=718063#1576898Rozkręć obudowę i sprawdź czy może faktycznie jakiś kabelek nie dynda sobie luzem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.