korki09 Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Napisano 30 Czerwiec 2013 Witam,Znalazłem w pewnym starym domu na strychu taką czapkę oraz brezentową torbę zieloną. Czy jest to czapką wojskowa? Posiada dziurki po jakims orzełku.I jeżeli tak to czy jest to czapka Polska czy Niemiecka?Prosiłbym bardzo o pomoc identyfikacjiPozdrawiam,~korki09
korki09 Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Napisano 30 Czerwiec 2013 Witam,Znalazłem w pewnym starym domu na strychu taką czapkę oraz brezentową torbę zieloną. Czy jest to czapką wojskowa? Posiada dziurki po jakims orzełku.I jeżeli tak to czy jest to czapka Polska czy Niemiecka?Prosiłbym bardzo o pomoc identyfikacjiPozdrawiam,~korki09
rodan Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 W filmieGazda z Diabelnej" się pojawiła.Przynajmniej tak mi się wydaje?
korki09 Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 Tak, faktycznie, pasuje.Identyczna jak REICHSARBEITSDIENST: Mütze für Mannschaften/UnterführerDzięki bardzo!
Pytanie
korki09
Witam,
Znalazłem w pewnym starym domu na strychu taką czapkę oraz brezentową torbę zieloną.
Czy jest to czapką wojskowa? Posiada dziurki po jakims orzełku.
I jeżeli tak to czy jest to czapka Polska czy Niemiecka?
Prosiłbym bardzo o pomoc identyfikacji
Pozdrawiam,
~korki09
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.