lukarz Napisano 28 Czerwiec 2013 Autor Napisano 28 Czerwiec 2013 Witam, znalazłem dzisiaj część radzieckiego guzika i obok coś co wygląda na medalik, a obok tego coś podobnego do małego plastikowego guzika z sierpem i młotem(wygląda jakby było częścią tego medalika").Na tym małym plastikowym widać jakieś rosyjskie napisy ale nieczytelne.Co to może być i z jakiego jest materiału?
Swiety82 Napisano 28 Czerwiec 2013 Napisano 28 Czerwiec 2013 Przeniosłem z ID. Proszę umieszczać wątki w odpowiednich działach!
lukarz Napisano 28 Czerwiec 2013 Autor Napisano 28 Czerwiec 2013 Nie chodzi mi o to, żeby pokazać albo zidentyfikować guzik, ale o coś co przypomina medalik. Guzik wrzuciłem, bo może to pomóc w identyfikacji tego medalika. Ale ok niech będzie.
Listopadowy Napisano 28 Czerwiec 2013 Napisano 28 Czerwiec 2013 A gdzie tu jest medalik... Poza tym adziecki medalik"... Homo sovieticus nie był zbyt bogobojny jeśli się nie mylę:),a przynajmniej nie mógł epatować swoją wiarą.
lukarz Napisano 28 Czerwiec 2013 Autor Napisano 28 Czerwiec 2013 Chodziło mi o wisiorek - coś co można powiesić na szyji, bo widać na nim 2 dziurki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.