danielka Napisano 21 Czerwiec 2013 Autor Napisano 21 Czerwiec 2013 Witam wszystkich szanownych forumowiczów, wiem, że temat był już kilkukrotnie wałkowany ale chce się dowiedzieć czy ktoś z forumowiczów chodził z wykrywaczem w departamencie Sarthe, około 50 km od Tours?. Wybieram się w tamte okolice do pracy i zastawiam się nad wzięciem wykrywacza. Za wszelką pomoc z góry dziękuje
sirrudi13 Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 kolego jesli znasz francuski to polecam Ci forum http://www.detecteur-de-metaux.com/forum/ tam znajdziesz ludzi ktorzy Ci pomoga osobiscie ja bym bral bo we francji az roji sie od Ciekawych znajdek od czasow przed rzymskich az po sredniowieczne do wspolczesnych wojenki itp :)jesli nie kumasz jezyka moge sie zapytac na forum bo sam tam mam konto i nie bedzie to dla mnie problemu tylko napisz mi gdzie dokladnie bedziesz i kiedy jak dlugo to pomyslimy :)ave
danielka Napisano 21 Czerwiec 2013 Autor Napisano 21 Czerwiec 2013 Oo. Kolego Sirrudi13 wielkie dzięki za pomoc, doceniam to. niestety nie znam francuskiego.jadę do dość małej wsi o nazwie Broc w departamencie Sarthe, najbliższe miasto to Le Lud, tak jak wspominałem około 50-60km od Tours.Jade na około miesiąc. z Gory dziękuje Ci za pomoc i zainteresowanie:)
danielka Napisano 21 Czerwiec 2013 Autor Napisano 21 Czerwiec 2013 przepraszam za wprowadzenie w błąd departament to Maine-et-Loire
tyfus Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 a to trzeba o to pytać na Głównym ?a Miejsca warte odwiedzenia" ?
Korabkow Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 Ale on nie wie czy te miejsca są warte odwiedzenia,dlatego wpierw pyta.
sirrudi13 Napisano 23 Czerwiec 2013 Napisano 23 Czerwiec 2013 a czy sprawdzalas( stwierdzam po nicku ze jestes Kobietka ) chociaz na necie jak wyglada to miasteczko:http://www.francethisway.com/places/a/broc-maine-et-loire.php tu masz linka do miejscowosci do zwiedzenia oczywiscie z wykrywka w rece ;) polecam serdecznie i bez zastanowienia pakuj wykrywke ze soba wykrywke a co do miejscowek to juz zobaczysz na miejscu ale polecam tereny bliskie wiosek i laski sciezki:) napisalem na jednym z worum fr o pomoc i mijescowki ale watpie zeby ktos zdradzil jakis ciekawy zakotek ale chociaz moze okolice z uszanowaniem
danielka Napisano 23 Czerwiec 2013 Autor Napisano 23 Czerwiec 2013 sirrudi13. szukałbym głownie na terenie sadów mojego pracodawcy oczywiście jeżeli mi pozwolił. jest tylko jeden problem departament w którym znajduje się Broc jest w spisie http://www.detection-loisir.com/doc/Zones_interdites.pdf departamentow w których za zakazane poszukiwania Maine-et-Loire, i nie wiem czy mój szef nie będzie się bał pozwolić mi na poszukiwania.
sirrudi13 Napisano 24 Czerwiec 2013 Napisano 24 Czerwiec 2013 okej widze jakis swistek ktory zakazuje rzeczywiscie zakaz wykopkow w calym regjonie 49 tam dzie jedziesz ,nie ciekawie i moze byc trudno.teraz wchodzi w gre ryzyko ale na Twoim miejscu jesli stwierdzisz ze wlasciciel jest luz i wyrobisz sobie u niego opinie to sie go pytaj smialo nie powinien Ci zabonic pod warunkiem ze nie bedziesz podcinal korzeni i wywozil drzewek hehe spytalem sie wlasnie na forum fr ludzi jak robia w zwiazku wyzej wymienionym zakazem odp jak bede cos wiedzial selva gazave
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.