Skocz do zawartości
  • 0

2 toporki i hełm- blaszka

w0w

Pytanie

Napisano

Proszę o zidentyfikowanie owego znaleziska, czy oby na pewno blaszka związana jest ze strażą pożarną, jeśli tak to z jakiego okresu pochodzi i gdzie były umiejscowione ?? Z góry dzięki w0w !!

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widać wyraźnie jak jest napisane, a dla mnie osobiście to bez różnicy. Moje jedne jedyne wcielenie na tym forum. Utrwaliło ? Cóż za obelga straszliwa, wręcz ohydna ! Nie rozumiem tylko czego miałem się nauczyć ? Gratuluję i pozdrawiam

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 22:48 20-06-2013
Napisano

Proszę o zidentyfikowanie owego znaleziska, czy oby na pewno blaszka związana jest ze strażą pożarną, jeśli tak to z jakiego okresu pochodzi i gdzie były umiejscowione ?? Z góry dzięki w0w !!

Napisano
Sturmpanzer73, najbardziej podobny jaki dotąd widziałem. Swoją drogą mieli bardzo zajebiście ładne hełmy. I ten orzełek śliczny..
Napisano
wow czy w0w - jak wolisz, bo sam już nie wiem, które to twoje wcielenie na Forum ?
wracając do tematu : niczego się to nie nauczyłeś?
To przypomnę ci : pilnuj słownictwa na Forum, a żeby ci się to dobrze utrwaliło - otrzymujesz gifta.
Napisano
hmmm koniec XIX wieku tutaj masz niemal identyczny emblemat tylko z nazwą miejscowości pozdrawiam
http://helmy.pl/2011/06/16/stary-helm-strazacki-wapno-wykopki-domowe/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie