Wikos Napisano 15 Czerwiec 2013 Autor Napisano 15 Czerwiec 2013 Witam, świeże znalezisko prosto z pola. Wymiary jak na zdjęciu. Dosyć głęboko to znalazłem i patynka ładna więc myślę, że przedmiot może być całkiem stary. Czy ktoś ma pomysł cóż to takiego? A może ktoś już coś podobnego trafił? Pozdrawiam ;)
Wikos Napisano 15 Czerwiec 2013 Autor Napisano 15 Czerwiec 2013 Witam, świeże znalezisko prosto z pola. Wymiary jak na zdjęciu. Dosyć głęboko to znalazłem i patynka ładna więc myślę, że przedmiot może być całkiem stary. Czy ktoś ma pomysł cóż to takiego? A może ktoś już coś podobnego trafił? Pozdrawiam ;)
Wikos Napisano 15 Czerwiec 2013 Autor Napisano 15 Czerwiec 2013 Dodam jeszcze, że przedmiot nie posiada żadnych sygnatur ani śladów mocowania.
Raned Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 Ozdoba mebli ok. XVIII w., niekompletna (ślad ułamanej części u dołu).
Wikos Napisano 16 Czerwiec 2013 Autor Napisano 16 Czerwiec 2013 Właśnie takiego datowania się spodziewałem. Typowo barokowe zdobienie. Nie widzę nigdzie śladów łamania ale kto wie, może i niekompletna. Dzięki za podpowiedź ;) Pozdrawiam
Pytanie
Wikos
Witam, świeże znalezisko prosto z pola. Wymiary jak na zdjęciu. Dosyć głęboko to znalazłem i patynka ładna więc myślę, że przedmiot może być całkiem stary. Czy ktoś ma pomysł cóż to takiego? A może ktoś już coś podobnego trafił? Pozdrawiam ;)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.