Skocz do zawartości
  • 0

Celownik plot

Rafi94

Pytanie

Napisano

Witam ;). Posiadam taki oto celownik. Jest długości standardowego bagnetu od mausera,posiada dwie diody(?)koloru zielonego i czerwonego oraz dwu nastawną muszkę,jedyne bicia to nr.843

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
:D ale Panie Kolego tyle to ja sam wiem, mi rozchodzi się o to z jakiego działka ;] Sam nie dałem rady wywnioskować;/
Napisano
Mateusz_Zambrów - przeczytałeś tytuł wątku ?

następnym razem przeczytaj uważnie i w skupieniu zanim dodasz post i bezsensownie będziesz nabijał licznik.

Dwa bany już zaliczyłeś ... ostrzegam.
Napisano

Pierwsze skojarzenie coś tego typu,czyli celowniki zewnętrzne od stanowisk strzelniczych np w JU-88,chociaż taka wielkość byłaby tam kompletnie niefunkcjonalna,poszukałbym również w celownikach np od BF, w kabinach często były takie celowniki,nawet o podobnych wymiarach oraz z tymi diodami.Poszukaj dokładnie czy nigdzie nie widać bić FL" to by dużo pomogło.

Napisano

Z zewnątrz brak bić, więc pogrzebałem w środku. Widać 2 skrzyżowane miecze i coś jakby 5" a z tyłu(przy białych kablach) SLC-51 FMS

Napisano

Witam ;). Posiadam taki oto celownik. Jest długości standardowego bagnetu od mausera,posiada dwie diody(?)koloru zielonego i czerwonego oraz dwu nastawną muszkę,jedyne bicia to nr.843

Napisano
Podbijam temat po raz drugi, możecie mnie za to nienawidzić ale mimo upływu lat nie jestem w stanie dopasować z jakiego sprzętu pochodzi :(. Może któryś z Szanownych Kolegów coś skojarzy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie