Rafi94 Napisano 5 Czerwiec 2013 Autor Napisano 5 Czerwiec 2013 Witam ;). Posiadam taki oto celownik. Jest długości standardowego bagnetu od mausera,posiada dwie diody(?)koloru zielonego i czerwonego oraz dwu nastawną muszkę,jedyne bicia to nr.843
Rafi94 Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 :D ale Panie Kolego tyle to ja sam wiem, mi rozchodzi się o to z jakiego działka ;] Sam nie dałem rady wywnioskować;/
tyfus Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 Mateusz_Zambrów - przeczytałeś tytuł wątku ?następnym razem przeczytaj uważnie i w skupieniu zanim dodasz post i bezsensownie będziesz nabijał licznik.Dwa bany już zaliczyłeś ... ostrzegam.
MWalacik Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 Pierwsze skojarzenie coś tego typu,czyli celowniki zewnętrzne od stanowisk strzelniczych np w JU-88,chociaż taka wielkość byłaby tam kompletnie niefunkcjonalna,poszukałbym również w celownikach np od BF, w kabinach często były takie celowniki,nawet o podobnych wymiarach oraz z tymi diodami.Poszukaj dokładnie czy nigdzie nie widać bić FL" to by dużo pomogło.
Rafi94 Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 Z zewnątrz brak bić, więc pogrzebałem w środku. Widać 2 skrzyżowane miecze i coś jakby 5" a z tyłu(przy białych kablach) SLC-51 FMS
średni Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 Skrzyżowanymi mieczami widziałem sygnowane rzeczy Czeskich Sił Zbrojnych.
Rafi94 Napisano 3 Marzec 2015 Autor Napisano 3 Marzec 2015 Podbijam. Może ktoś skojarzy bo ja już wymiękam a ciekawość zżera;).
Rafi94 Napisano 5 Czerwiec 2013 Autor Napisano 5 Czerwiec 2013 Witam ;). Posiadam taki oto celownik. Jest długości standardowego bagnetu od mausera,posiada dwie diody(?)koloru zielonego i czerwonego oraz dwu nastawną muszkę,jedyne bicia to nr.843
Rafi94 Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Napisano 25 Styczeń 2018 Podbijam temat po raz drugi, możecie mnie za to nienawidzić ale mimo upływu lat nie jestem w stanie dopasować z jakiego sprzętu pochodzi :(. Może któryś z Szanownych Kolegów coś skojarzy...
Pytanie
Rafi94
Witam ;). Posiadam taki oto celownik. Jest długości standardowego bagnetu od mausera,posiada dwie diody(?)koloru zielonego i czerwonego oraz dwu nastawną muszkę,jedyne bicia to nr.843
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.