pablcbr Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Jak w tytule. Wiem ze pochodzi ze sklepu z okolic Sieradza ale co i jak dalej ?? Przypuszczam ze można ustalić adres danego sklepu bo jak widać na tablicy jest jego nr. 90 no i czy to sklep monopolowy czy coś innego niestety nie jest cała.Pozdrawiam
pablcbr Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Jak w tytule. Wiem ze pochodzi ze sklepu z okolic Sieradza ale co i jak dalej ?? Przypuszczam ze można ustalić adres danego sklepu bo jak widać na tablicy jest jego nr. 90 no i czy to sklep monopolowy czy coś innego niestety nie jest cała.Pozdrawiam
tomek112 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 казна - skarbiec... dobre wino to skarb:)opłatami skarbowymi obłożony również(dziś akcyza) Skarbiec, monopol, skarbnica, skarbowe, wino... po prostu sklep monopolowy jego carskiej mości...
Rafi94 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 казенное вино przetłumaczyło mi jako wino Państwowe", może chodzi o wyrób krajowy lub coś w tym stylu...
Question
pablcbr
Jak w tytule. Wiem ze pochodzi ze sklepu z okolic Sieradza ale co i jak dalej ??
Przypuszczam ze można ustalić adres danego sklepu bo jak widać na tablicy jest jego nr. 90 no i czy to sklep monopolowy czy coś innego niestety nie jest cała.
Pozdrawiam
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.