pablcbr Napisano 5 Czerwiec 2013 Autor Napisano 5 Czerwiec 2013 Jak w tytule. Wiem ze pochodzi ze sklepu z okolic Sieradza ale co i jak dalej ?? Przypuszczam ze można ustalić adres danego sklepu bo jak widać na tablicy jest jego nr. 90 no i czy to sklep monopolowy czy coś innego niestety nie jest cała.Pozdrawiam
Rafi94 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Widać szyld, ale co dalej pisze to ciężko powiedzieć
Rafi94 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Казенная винная лавка ;p http://grafskaya.com/?p=5767
pablcbr Napisano 5 Czerwiec 2013 Autor Napisano 5 Czerwiec 2013 Jak w tytule. Wiem ze pochodzi ze sklepu z okolic Sieradza ale co i jak dalej ?? Przypuszczam ze można ustalić adres danego sklepu bo jak widać na tablicy jest jego nr. 90 no i czy to sklep monopolowy czy coś innego niestety nie jest cała.Pozdrawiam
pablcbr Napisano 5 Czerwiec 2013 Autor Napisano 5 Czerwiec 2013 Rafi znasz cały internet... ) Dziękuje bardzo
tomek112 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 казна - skarbiec... dobre wino to skarb:)opłatami skarbowymi obłożony również(dziś akcyza) Skarbiec, monopol, skarbnica, skarbowe, wino... po prostu sklep monopolowy jego carskiej mości...
Rafi94 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 казенное вино przetłumaczyło mi jako wino Państwowe", może chodzi o wyrób krajowy lub coś w tym stylu...
Pytanie
pablcbr
Jak w tytule. Wiem ze pochodzi ze sklepu z okolic Sieradza ale co i jak dalej ??
Przypuszczam ze można ustalić adres danego sklepu bo jak widać na tablicy jest jego nr. 90 no i czy to sklep monopolowy czy coś innego niestety nie jest cała.
Pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.