dropek81 Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Napisano 4 Czerwiec 2013 Co będzie lepsze i łatwiejsze w ogarnięciu dla początkującego? Chodzi głównie o drobnice, monety itd. Raz na jakiś czas jakas militarka (?) słyszałem ze z garrettem jest problem z serwisem bezpośrednio w Polsce D;
dziarson Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Nie wiem jak. Z garetem ale z proxima serwis jest bezproblemowy mialem proxe i bylem bardzo zadowolony zasieg dyskryminacja i td ok ale jako pierwszy wykrywacz proxa spoko moja rada jest taka wlaczasz proxe ustawiasz na tryb dynamiczny czulosc na maxa dyskryminacja -10 i uczysz sie dzwiekow robiac pruby na np. Moneta 2 zl, 10 gr, 5zl klips od piwa puszka wiadro itd itp. Jak juz troche posluchasz idziesz na pole i szukasz kopiac czyste i powtazalne dzwieki. Jak bedziesz mail zamiar zmieniac ustawienia to sobie zapisz fabryczne na kartce ( korekcia kamieni vco,sat itd) przydatne. Sprzet prosty w obsludze na forum jest o tym tyle napisane ze hoho polecam jak by co to koledzy pomoga pozdro...
dziarson Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Przepraszam za pisownie ale nie mam polskiej klawiarury:-)
alex_2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 złe zestawienie, wydaje mi się ze to zupełnie dwie półki wykrywaczy.Proxima a najlepiej argo
piotr01051989 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Jak na pierwszy wykrywacz to polecam Ace 250. Sam go używałem,używam i będę używał. A proxima nie oszukujmy się jest zaawansowanym technicznie wykrywaczem jak dla początkującego. Kanarek to włącz i szukaj , i czerpiesz czystą przyjemność z poszukiwań .
sebson Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 tak jak pisze alex_2013 to dwa calkowicie odmienne wykrywacze,a co do proxi to nie taki diabel straszny no chyba ze niechce ci sie troche ruszyc mozgownica i wolisz jak kolega piotr wlacz i szukaj czysta przyjenosc,smiech na sali nie ublizajac ludziom chodzacych z kanarkamia.
piotr01051989 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Chyba zapomniałeś jak to jest z pierwszym wykrywaczem.No ,ale jak na sam początek polecasz proxe to powodzenia. No chyba ,że chcesz sprzedać dlatego tak zachęcasz. Pozdrawiam
piotr01051989 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 A i zwróć uwaga na pytanie jakie zadał dropek81 . Co będzie lepsze i łatwiejsze w ogarnięciu dla początkującego? "
Sobow99 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Czemu,PROxima jest wykrywaczem łatwym w obsłudze, sam jestem początkującym odkrywcą". Wystarczy przeczytać instrukcję i powinieneś ogarnąć ten wykrywacz.
dziarson Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 W proxie masz polskie menu i jest prosta do ogarniecia ja nie wiem czego tam nie rozumiec a poza tym tez go wlaczasz i szukasz nic nie grzebiesz w ustawieniach bo fabryczne sà spoko garet napewno nie pociàgnie militarki tak jak proxa i nie obrazajàc nikogo wyglàda jak zabawka ,ale nie o wyglàd chodzi to tylko take moje zdanie.. sobow 99 najwyrazniej nie mail z tym jakiegos problemu wystarczy umiec czytac instrukcje...
Spalice Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Bzdury piszecie,że za trudny.Miałem dwa sezony Ace 250 i zamieniłem na Argo,które akurat wtedy pojawiło się na rynku.Po kilku spacerach łatwo pojąć o co chodzi.Po za tym w necie można znaleźć informacje dot. ustawień.Ace na początek jest dobry.Ale po co kupować dobry jak można lepszy.
sebson Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 kolego piotr widze ze jestes totalnym leniem i nie chce ci sie troszke poczytac instrukcji ktora zresza jest po polsku, albo nie masz zielonego pojecia o tym co piszesz,jesli jestes zadowolony z kanarka to super uzywaj go dalej i pozostan w epoce kamienia lupanego nie mam nic przeciwko moj 13letni syn tez biega z Ace250 drugi sezon choc twierdzi ze jest juz dla niego za plytki i raczej nie nadaje sie na militarke wiec sprzedac to ja moge ale kanarka, proxi mialem przez prawie 4 sezony nie byl to moj pierwszy wykrywacz ale nie ma tam nic skaplikowanego.Zapytaj na tym forum ilu zaczynalo od proximy zdziwisz sie pewnie.A tak na marginesie miales kiedys rutusa w rece prubowales go w terenie bawiles sie ustawieniami,chyba nie bo gdyby tak bylo to wiedzial bys ze tak jasnego i latwego menu nie ma w wielu wykrywaczach dla poczatkujacych pozdrawiam i zycze wielu udanych sezonow.
pinio203 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Ja również zaczynałem od Proxy. Nie taki diabeł straszny, trzeba trochę pochodzić i osłuchać wykrywacz. Szybko ogarniesz temat. Na początek dyskryminacja -10 do 0, czułość zbliżona do maksymalnej na ile pozwoli teren i to wszystko :)
dropek81 Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 czyli biorę PROXę a czy opłaca się kupować używaną za mniaj niż 1500.- ? Na co uważać przy kupowaniu używanej ów proximy ?
piotr01051989 Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 Nie mówię ,że proxima jest zła. Po prostu kwestia gustu.Jednemu pasuje ten drugiemu ten, podobnie jak z kobietami. Jeden woli blondynki a drugi brunetki.Pozdrawiam
piotr01051989 Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 Cena: 1550 zł (w tym koszt wysyłki) Tyle kosztuje nowy bodajże. ver 5.0
siobak Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 podłonczę się... a co myślicie o osiągach delty 4000z cewką DD 13 ,już 11 zrobiła szał,,a 13 ?jako typowo na drobnicę dorówna proximie na dynamiku ?
dropek81 Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 gdzie najlepiej kupić prox'ę jeśli nie ma na alle. ?
Jurek.S Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 euro ace 350 lepszy.To moje zdanie.Jesli chodzi o komfort poszukiwan oczywiscie.Rutusy piszcza,popiskuja bez powodu,nawet jak sie połozy na ziemi.Nie dotyczu proksim 1.0.Tu jest o.k.Czasem mam wrazenie ze kazda proksima tudziez argo trzeba indywidualnie ustawiac.Czyli majac dwa takie same wykrywacze,bedac w tym samym terenie ustawienia beda inne dla obydwóch.
dropek81 Napisano 7 Czerwiec 2013 Autor Napisano 7 Czerwiec 2013 A jak jest z serwisowaniem garrett'ów ? Bezpośrednio w Polsce ....
piotr01051989 Napisano 8 Czerwiec 2013 Napisano 8 Czerwiec 2013 Poczytaj na stronach ,na których można zakupić sprzęt. Tam gdzie ja kupiłem sprzedawca zdeklarował się ,że w razie problemów ze sprzętem nie ma potrzeby wysyłania go do USA". Także raczej nie powinno być problemu.
bellial Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 kup euroace taniej niz proxima o serwis sie nie martw jest nie tylko w stanach ,garrett to sprzet nieawaryjny a rutusy slyna z ...... dobrego serwisu , oceny rutusa na angielskich forach klubowych gdzie brak ludzi zajmujacych sie reklamowaniem sprzetu sa przewaznie negatywne
CzarnyPoznań Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 Odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz mieć fajny serwis?Czy mnie awaryjny wykrywacz?Osobiście mam proxime, ale drugi raz bym nie kupił.Rozumiem,że chcesz nówkę?Bo jak używkę to po patrz coś z pułki wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.