cuma Napisano 3 Czerwiec 2013 Autor Napisano 3 Czerwiec 2013 a na niej napis w luźnym" tłumaczeniu uliczny jarmark i karnawał", głowa w czapce błazna przebita" trójzębem i strzałą.motyw kwiatowy wokół ryngrafu (jego wykonanie) wskazywałby, na koniec XIX i początek XX w.jeżeli macie inne zdanie, proszę wyprowadźcie mnie z błędu.proszę również o info do czego to służyło.za wszelkie podpowiedzi dziękuję!pozdro!
cuma Napisano 20 Czerwiec 2013 Autor Napisano 20 Czerwiec 2013 proszę! popatrzcie jeszcze raz.może ktoś, coś skojarzy.dziękuję za jakiekolwiek sugestie.pozdro!
czestar Napisano 20 Czerwiec 2013 Napisano 20 Czerwiec 2013 cuma, podaj napisy nie tłumacząc,tak jak jest napisane bo nic nie widać.
czestar Napisano 20 Czerwiec 2013 Napisano 20 Czerwiec 2013 http://www.microsofttranslator.com/BV.aspx?ref=IE8Activity&a=http%3A%2F%2Fwww.etsy.com%2Fuk%2Flisting%2F130582102%2Fgreenfield-indiana-street-fair-necklace zawsze to jakieś nakierowanie.
cuma Napisano 20 Czerwiec 2013 Autor Napisano 20 Czerwiec 2013 bardzo mi pomogłeś.dziękuję czestar!pozdro!
cuma Napisano 21 Czerwiec 2013 Autor Napisano 21 Czerwiec 2013 może ktoś, kiedyś znajdzie coś podobnego...otóż w dniach 13-17 czerwca 1899r. w mieście Greenfield, w stanie Indiana zorganizowano karnawał, który upamiętniać miał zwycięstwo w wojnie amerykańsko-hiszpańskiej.na ulicach miasta odbywały się targi, a mieszkańcy bawili się na licznych imprezach rozrywkowych, jak i o charakterze patriotycznym.na okoliczność tą ity był medal", którego motywem przewodnim była właśnie sylwetka błazna (link wstawiony przez kol. czestar).skąd się wziął na polach w okolicy mojego miasta?myślę, że z tych samych źródeł, co licznie znajdywane amerykańskie guziki wojskowe, czy też ten piękny guzik stanu Connecticut znaleziony nieopodal miejsca rafienia" tego ryngrafu.większość faktów (wizerunek błazna, motywy zdobnicze) wskazują na takie pochodzenie, chociaż...mogło być zupełnie inaczej.czestar, jeszcze raz podziękowania!pozdro!
czestar Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 nie ma sprawy:)fajnie że mogłem pomóc.pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.