Skocz do zawartości

GRENADIER w Cytadeli jeszcze dziś

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wczoraj cały dzień spędziłem w Cytadeli na VIII Warszawskim Konwencie Gier Strategicznych GRENADIER. Mimo, że to konwent gier, to w moim odczuciu dominują tam grupy rekonstrukcyjne (w tym jedna z Litwy). Wczoraj były dwie inscenizacje, obydwie dobrze przygotowane i efektownie zagrane, amunicji nikt nie żałował i pirotechnika też robiła swoje. Publiczności nie za wiele, więc można było obejrzeć z bliska.
Do tego wystawa sprzętu - najważniejsze eksponaty z Poznania, 7TP, TKS i jej replika w stanie jeżdżącym, replika filmowa FT-17, replika pancernego Forda T i sporo innych.
Zdecydowanie warto zajrzeć na to wydarzenie, parking na miejscu gratis, impreza zorganizowana naprawdę fajnie. Dzisiaj została jeszcze chyba jedna inscenizacja, kto ma blisko może zdąży. Ja niestety pracuję od rana i nie mogłem wcześniej dać info. Jutro wrzucę zdjęcia.
Napisano
Imprezka fajna polecam , byłem wczoraj od rana do wieczora . Grupy z różnych okresów historycznych . Tankietki robią wrażenie bardzo dobre , mi osobiście się podobało
Napisano

Gdzieś w tych okolicach kupiłem nówkę maskę p-gaz za dychę. Przy wejściu na plac profesjonalny sprzedawca miał takie same dwa razy drożej.
Na marginesie: podobały mi się ceny targowe" na tej imprezie, wiele rzeczy było przez pół", np. niektóre książki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie