Skocz do zawartości

Armia Carska w I Wojnie

linz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Poszukuje ,najlepiej w wersji elektronicznej książki ,albumu o Armii Carskiej w I Wojnie. Nie pamiętam niestety tytułu.

pozdrawiam Jacek
Napisano
Czy chodzi o: Imperial Russian Field Uniforms and Equipment: 1907 - 1917" Johana Somersa, wydaną przez Schifferbook?
Obawiam się, że nie ma wersji pdf do ściągnięcia za free.

Krótka recenzja dla rozważających zakup - książka jest dość droga. Edytorsko wydana doskonale. Zaletą olbrzymia ilość fotografii zarówno współczesnych, jak i archiwalnych. Ale, żeby nie było za słodko – można odczuć niedosyt i należy potraktować tę pozycję jako podstawowe kompendium wiedzy. Nie jest to bowiem (niestety) źródło wyczerpujące i czasami odnoszę wrażenie, że autor sam nie miał zbyt dobrej wiedzy, aby pisać o tym temacie.
Podsumowując krótko: warto czy nie warto? Warto, jeśli ktoś ma na wydaniu ok. 300 PLN. Dla tych, którzy jednak liznęli już temat, nie będzie to dzieło kompletne.
Napisano
Jest dostepna pdf, ale kosztuje $90.Temat mnie za bardzo nie zajmuje tak ze az taki samarytanin nie jestem.
Napisano
No cóż. Książka mnie bardzo interesuje ,ale obecnie nie mam ani 300 zł,ani 90$. Ponawiam prośbę . Jeżeli ktoś ja ma w pdf-ie to byłbym bardzo wdzięczny.
pozdrawiam jacek.
Napisano
No coz, na oslode popatrz tutaj, https://www.google.ca/search?q=Imperial+Russian+Field+Uniforms+and+Equipment:+1907+-+1917&client=firefox-a&hs=PcR&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Og6lUZb_LcmzyAG8k4HACg&ved=0CC0QsAQ&biw=960&bih=536
Napisano
Nie chcę robić reklamy, ale bardzo ładne skany środka książki ma polskie wydawnictwo/dystrybutor Napoleon V" (w sumie 18 fotek). Wystarczy poszukać w necie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie