ToMojaPasja123 Napisano 25 Maj 2013 Autor Napisano 25 Maj 2013 Witam biegam z Salamandra Vlf 5 mam pytanie jak najepiej ją ustawić bo narazie mi tak fajnie nie skacze z fantami . jak ktoś może to najlepiej da zdjęcie swoich ustawień bardzo bym prosił :) I na ile dyskryminacja żeby odrzucał gwozdzie a brał łuski :) Z góry dzięki chłopaki MAteusz
grzech Napisano 25 Maj 2013 Napisano 25 Maj 2013 WitamSpróbuj w wyszukiwarce wpisać Salamandra,Salamandra s5,a powinieneś znaleźć wiele podpowiedzi co do ustawień jaszczurki.Tak na marginesie na innym forum widziałem że chodzisz z sondą 37cm a ta sonda to raczej na grubego zwierza a nie na małe łuseczki czy inną drobnice.Żeby poprawić osiągi trzeba by zaopatrzyć się w mniejszą sondę 22cm (dodatkowo mniejsza waga i więcej przyjemności z chodzenia).pozdr.
ToMojaPasja123 Napisano 25 Maj 2013 Autor Napisano 25 Maj 2013 Ja poluje na militare chodzi mi o to żeby eliminował mi te odłamki i gwozdzie bo nie mogeee a łuski niech łapie bo tego mało mam :< Potrzebuje dokładnych ustawień nie wysyłajcie mi żadnnych linków z forum tylko jak ktoś ma to doda fotke jak ma ustawiona z góry dzieki i mam pytanie czy też włanczacie dzwignie na samą góre i biegacie ?
Thomson. Napisano 25 Maj 2013 Napisano 25 Maj 2013 Rodz.Pracy ITłum. grunt. 3Reg dźwięk. 10Dyskryminacja 10 (Jeżeli na miejscówce duzo śmieci dać na 8)Balans. -Przełącznik pod elektroniką ustawiony maksymalnie do góry to tryb zamrożenia wykrywacza. Używa go się tylko i wyłącznie wtedy kiedy odkładasz wykrywacz na bok, aby wykopać wykryty przedmiot.
ToMojaPasja123 Napisano 25 Maj 2013 Autor Napisano 25 Maj 2013 To z jaka Thomson mam chodzić dzwignia do góry maksymalnie czy w dół ?
Thomson. Napisano 25 Maj 2013 Napisano 25 Maj 2013 Dźwignia w dół. Na pracy I co jakiś musisz resetować pociągając przełącznik do siebie.
ToMojaPasja123 Napisano 26 Maj 2013 Autor Napisano 26 Maj 2013 Jak ustawiłem twoje ustawienia to mi chełm z 30 cm dopiero łapie
grzech Napisano 26 Maj 2013 Napisano 26 Maj 2013 WitamMateusz przełącznik pamięć reset czy jak tam inni go nazywają posiada trzy pozycje . Trzymając wykrywacz w ręku mamy pozycję pierwszą do siebie podobnie jak spust w pistolecie używamy zawsze kiedy cokolwiek przełączymy przekręcimy a także w trakcie pracy co jakiś czas jak napisał Thomson.Druga pozycja to dżwignia ustawiona w pozycji środkowej w tej pozycji należy chodzić i szukać z wykrywaczem .Trzecia pozycja to dźwignia odepchnięta palcem od siebie w tej pozycji nie należy szukać ponieważ wykrywacz jest w stanie czuwania zamrożenia czy jak tam inni nazywają ogólnie w tej pozycji zasięg praktycznie zerowy.pozdr.
stan63 Napisano 26 Maj 2013 Napisano 26 Maj 2013 Panowie przy pracy na I tłumik na 3, balans 3, dyskryminacja na jedynce nie działa więc kopiemy wszystko,na II tłumik od 0 do 3 balans nie działa dyskryminacja 8 jeśli są śmieci powiedzmy 5-4
ToMojaPasja123 Napisano 26 Maj 2013 Autor Napisano 26 Maj 2013 Ja kopie Na G własnie i lepsze zasiegi o wiele są .
gudek82 Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 Kolego ToMojaPasja123, właśnie dlatego że chodzisz na G, kopiesz gwoździe i inny drobny badziew. Spróbuj ustawień które podał Ci Thomson, i ewentualnie wg swoich upodobań zjeżdżaj dyskryminacją w dół żeby kopać większe rzeczy, jak się wybierasz na kolorek to prawie te same ustawienie tylko dyskryminacja 4-5 max.6.Pozdrawiam gudek82
ToMojaPasja123 Napisano 27 Maj 2013 Autor Napisano 27 Maj 2013 Nie wiesz nie udzielaj się jak mi na kolorku hełm z 30 cm łapie to chyba nic tym nie wykopie -.-
scyzor76 Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 Tłumik gruntu na 3-4 balans na 6 a dyskryminacja na 6 - takie ustawienia eliminują wzbudzanie do minimum. Jeśli chodzi o monetki to moje ustawienia(może trochę dziwne, często się wzbudza ale ma rewelacyjne zasięgi) - balans i tłumik na 8-9 dyskryminacja na 8. Mam salamandrę od ośmiu lat, nie ma lepszego sprzętu na militarkę.
ToMojaPasja123 Napisano 27 Maj 2013 Autor Napisano 27 Maj 2013 Scyzor mam pytanie a te monetki to jaki tryb pracy ; G ,I,II?
grzech Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 WitamOj Mateusz,Mateusz ja na twoim miejscu to zapytałbym scyzora76 nie jaki tryb pracy tylko jakiej sondy używa małej średniej czy właśnie jak ty dużej a dopiero później dociekał jakie ustawienia.W pełni zgadzam się z ustawieniami gudka82 podobnie ustawiam. Jeśli piszesz że twoja jaszczurka w programie I ma zasięg na hełm 30cm to coś mi się wydaje że ona nie jest w pełni sprawna mówiąc prościej jest uszkodzona.Miałem podobnie gdy padła mi sonda tryb pracy G działał rewelacja a program I ledwo co zbierał.I tu moje pytanie czy masz ją od nowości czy odkupiłeś bądz dostałeś.pozdr.
MlodyMateusz Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 Witam odkupiłem ją ale na G ladnie smiga na monetki ma zasiegi 10 cm to chyba dobrze ?
Thomson. Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 Ale cyrk. Zaraz bana za multikonto wyłapiesz.Pozdro
grzech Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 WitamNo i wyszło szydło z worka Mateusz ty najpierw upewnij się czy ta twoja jaszczurka to na pewno jest wpełni sprawna a potem zadawaj pytania co do ustawień.Ktoś ci wcisnął możliwe że padniętą a ty latasz i kilometry bijesz.Na drugiej stronie tego forum podawałem namiary do pana Grześka zadzwoń umów się i wyślij do przeglądu przy okazji poproś o instrukcję.pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.