MilKam88 Napisano 18 Maj 2013 Autor Share Napisano 18 Maj 2013 Witam,próbował ktoś kiedyś odnaleźć ślady po tej bitwie? Jak podają źródła zginęło ponad 1000 żołnierzy. Czy na terenie bitwy są obecnie jakieś zabudowania?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 20 Maj 2013 Share Napisano 20 Maj 2013 Tak trudno odpalić mapy Google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 7 Czerwiec 2013 Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Poczytaj sobie:http://www.wykop.pl/ramka/898689/bitwa-pod-jedlinskiem-1809/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 25 Sierpień 2013 Share Napisano 25 Sierpień 2013 Nie czytaj, artykuł roi się od głupot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milbas Napisano 4 Wrzesień 2013 Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Witam,Ja kilka lat temu byłem na jednym wypadzie - niestety bezpośrednich śladów bitwy nie znalazłem. Może być problem w lokalizacji, bo bitwa (a raczej szereg potyczek) odbywała się na znacznym obszarze - od Jankowic, wzdłuż Radomki aż do Jedlińska.W Jedlińsku jest kurhan z pochowanymi poległymi żołnierzami z tej bitwy.jeszcze na pewno podjadę w te okolice ...pozdrawiamMILBAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.