husky1 Napisano 12 Kwiecień 2014 Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Euskirchen , N-cy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 12 Kwiecień 2014 Share Napisano 12 Kwiecień 2014 jeep & Auster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 12 Kwiecień 2014 Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Asch, Luksemburg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 12 Kwiecień 2014 Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Ardeny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 12 Kwiecień 2014 Share Napisano 12 Kwiecień 2014 5AD -Rheindahler , N-cy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SENAT Napisano 25 Kwiecień 2014 Share Napisano 25 Kwiecień 2014 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SENAT Napisano 25 Kwiecień 2014 Share Napisano 25 Kwiecień 2014 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SENAT Napisano 25 Kwiecień 2014 Share Napisano 25 Kwiecień 2014 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SENAT Napisano 25 Kwiecień 2014 Share Napisano 25 Kwiecień 2014 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunzel Napisano 4 Czerwiec 2014 Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Foto na czasie, 25 lat temu w któryś weekend maja odbywał się rajd organizowany przez Gorzów Wlkp. Start do pierwszego odcinka odbywał się z placu w Międzychodzie, jak na foto. Startuje kol. Paweł J. z Kielc. Społeczności jeepowców nie był obcy entuzjazm, związany z wyborami 4.06.1989 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunzel Napisano 4 Czerwiec 2014 Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Kol. Paweł J.na trasie rajdu (maj 1989 r.), odcinek nad Wartą k. Międzychodu. Ciekawe jak wygląda dziś, Jeep Pawła? Później Paweł przesiadł się na Hummera, oryginalnego wojskowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmichał Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Parking rajdu j/w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmichał Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Polskie safari, zdjęcia j/w. W oczekiwaniu na przejazd odcinka specjalnego. Rok i miejsce - proszę prezesa o sprecyzowanie, dla porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmichał Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Odcinek specjalny - przejazd mava z Legnicy. (Okolice Modlina ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Witam kolegów!Dziękuję kolegom, kol. ,,bunzel,, i kol. bmichał za zdjęcia z Rajdowych tras, zostały nam tylko wspomnienia z lat 1970-1993.Uczestniczyłem w Rajdach od początku, uczestniczyłem swoim pierwszym pojazdem, to był Willys Jeep z 1942r.- który do dziś stoi w moim garażu. Zakupiłem go w 1970r. za pierwsze nauczycielskie wypłaty, a było to 15.000 zł. Rok 1979 - wrzesień, z Legnickiej Straży Pożarnej jest amfibia Gaz46, rok 1985, zakup samochodu Dodge, po drodze zakup Studebakera US6x6, Forda Canada i Zisa 151.Powstał Klub Willysa w Warszawie, młodzieńcy tacy jak ja uczestniczyli w Rajdach Samochodów Terenowych, a były to przypomnę: Polskie Safari, Tarpaniada, Jeep Cross, Jeeping i inne pomniejsze terenówki. Byli wspaniali koledzy, część już odeszła, a my wspominamy Rajdy i nasze wspaniałe pojazdy.Kol. ,,bunzel,, - absolwent Technikum Samochodowego w Legnicy, uczestnik i fotograf wielu imprez terenowych napewno podzieli się z nami zdjęciami ze swoich bogatych zbiorów, kol.,,bmichał,, - nie wiem kto to, ale dziękuję za zdjęcie mojej amfibii i czekam na inne z tym pojazdem.Kolorowe zdjęcia pochodzą z lat 80-tych, była silna grupa kierowców z Berlina i Niemiec, ale ich pojazdy były już współczesne / np.terenowe Suzuki /, ale były też i Willysy.Na przed ostatnim zdjęciu są 2 załogi ze ,,stajni,, Pana Stanisława Lisowskiego z Gorzowa. Tak to była mocna ekipa, startowali na Willysach, Gazach 67, Dodge i amfibii. Z roku na rok były montowane mocniejsze silniki, ale i były wyniki.Ale później zaczęło się ,,zarzynanie,, wiekowych pojazdów na trasach i część kolegów wycofała się z imprez.Ale też była jedyna załoga kobieca z Warszawy na Willysie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Jest rok 1971, na wspólną imprezę zorganizowaną przez Klub Willysa i Klub Harleja do Wolsztyna zjechało wielu posiadaczy tych pojazdów. Tam po raz pierwszy przyjechała załoga kobieca z kol. Danutą Willysem, radziła sobie nadzwyczaj dobrze. Z harlejowcami spotykaliśmy się wspólnie przez kilka sezonów w Wolsztynie i później nasze drogi się rozeszły. My Willysowcy organizowaliśmy już swoje czysto terenowe rajdy.Na zdjęciu jestem z kol. Danutą, przy jej Willysie, obok jest Klubowa flaga.W późniejszych latach kol. Danuta wyjechała do Szwecji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Willys kol. Danuty, nr. rej WG 0177 koloru białego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Na pierwszym planie Willys z Warszawy, z tyłu mój Willys o nr. rej. XM 0246 przed paradą motocykli i samochodów w Wolsztynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Willys z Warszawy. / ach te lampy kierunkowskazów /!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Kobieca załoga na Willysie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Były nie tylko Harleje, ale dużo motocykli niemieckich / Kolega Klemens na pewno rozpozna ? Wolsztyn 1971r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 A to założyciele Klubu Willysa w Polsce.Kol. Hipolit Rokicki i kol. Paweł Teter - zdjęcie zrobione w Normandii.Był jeszcze jeden wspaniały człowiek, założyciel, piosenkarz, rajdowiec, to Wojciech Szczygłowicz - ,,Szczygieł,, - niestety nie ma go już wśród nas ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 A to mój Willys z 1942r. zakupiony w 1970r.Przed odejściem na emeryturę w Szkole z młodzieżą pojazd był rozebrany do ,,śrubki,,i po naprawie głównej służy mi do dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Nie mam oryginalnej przyczepy do Willysa, ale mam ,,nówkę,, od przyjaciół lotników z PGWAR w Legnicy od Gaza 69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Już ostatnie zdjęcia Willysa, stoi i stoi...Po prawej stronie widoczna beczka paliwowa poniemiecka z napisami tłoczonymi z 1943r. i opony zapasowe terenowe z Czech-Barum do mojego Dodge.PozdrawiamDODGE52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.