Skocz do zawartości

Rutus Solaris,a Rutus Proxima

matt15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki przeglądałem to lecz nie ma tam praktycznie nic o ustawieniach dyskryminacji,na jednym filmiku dyskryminacja jest stawiona na 0,ale nie wiem czy to dobre ustawienie zarówno na militarkę i kolorek.Czy jest ktoś na forum kto szuka tego i tego i ma Rutusa Argo żeby mógł się podzielić doświadczeniem?
Napisano
Co do filmu gdzie leży gwóźdź obok monety to na pewno nie są te ustawienia. Na tym filmiku pokazano jak Rutus radzi sobie z takim celem, a nie że widzi oba.
Napisano
A jeszcze ktoś mógłby mi wyjaśnić strojenie do gruntu?Jak mam rozpoznać że strojenie nie może być poprawnie przeprowadzone np. przez obecność metalu?Ten sygnał jest tak stały mocny i terkoczący,jak mam metal pod samą cewką?I czy trzeba przytrzymać przycisk ground,gdy sprawdzam czy w pobliżu nie ma metalu?
Napisano
mam argo 2 już dwa lata , ale ciągle go poznaje .przy strojeniu postepuj zgodnie z wyświetlanymi wskazówkami (jest to też opisane w instrukcji obsługi ) po zakończeniu strojenia na ekranie wyświetli ci się pewna cyfra która da ci pojęcie o zaśmieceniu gruntu , wpływ na poprawnośc strojenia mają również pracujace blisko inne wykrywacze. Jeśli chcesz szuka militarki to tak jak już ci poprzednio radzono dyskryminacje musisz ustawic na -90 bo może ci się trafic wszystko i rdza i kolorek, jeśli na upartego chcesz pomijac gwoździe i inne tego typu duperelki , musisz zwrócic uwage przy jakich wartościach one się pojawiają nałogowo i potem możesz wyciąc ten zakres w dyskryminacji ale tu masz pewien kłopot bo czasami taką samą wartośc ma i kolorek i rdzawy badziew ( przepraszm za błędy , ale o tej porze już nie miałem ochoty poprawiac tekstu )
pozdrawiam i powodzenia
Napisano
zzz75 wypisujesz bzdury co do rutusa pewnie go nawet nie miałeś w rękach?Co do sreberek koszę je aż miło proxą vr4 z cewką w układzie dd pozdrawiam.
Napisano
Byłem dzisiaj z nim na polu i strasznie był niestabilny nawet jak z czułością zjechałem poniżej 30,czy potrzebne jest w takim wypadku uaktualnienie wersji,bo chodzić się nie da.
Napisano
najważniejsze przewód owinąć sztywno ponieważ będzie się wzbudzał jak będzie za luzny jest to częstą przyczyną problemów poszukiwaczy zdrów;)
Napisano
Nie wiem czy już się o to pytałem,ale jak się zapytam.Wiem że Argo ma większy zasięg do 20 procent,ale czy ten zasięg ma zwiększony zarówno na drobne kolorowe przedmioty czy na duże stalowe tak samo?Czy jest on bardziej na monety itp. nastawiony.
Napisano
Witam!
Ostatnio coś mi się dzieje z potencjometrem,dokładnie o Ground Balance.Potencjometr obraca się o 360 stopni,a przy tym słychać kilka takich klknięć,jakby blaszki nie blokowały obrotu.I mam pytanie czy może to negatywnie wpłynąć na pracę wykrywacza?Nie zauważyłem żadnego spadku dzwięków ani bardzo niestabilnej pracy.a z drugiej strony nie chcę wysyłać ponownie go do serwisu,bo i tak już tam czeka na aktualizację Rutus Argo :),a Solaris jest w zastępstwie.
Pozdrawiam!
Napisano
Kolego ciężko Cię zrozumieć co piszesz!

5 maja piszesz, że jest tak niestabilny że w ogóle nie da się chodzić,
a teraz że nie widzisz spadku dźwięków" (cokolwiek to znaczy)
i niestabilnej pracy?!

...a tak w ogóle to sprzęt masz w serwisie?!

O Solarka pytasz?
czy o Argo?

ps. zdejm gałkę potencjometru GB i obejrzyj co się stało - w Rutusach raczej nie powinny się kręcić 360st.
Napisano
Witam!
Przepraszam za zagmatwaną sytuację.W serwisie jest Rutus Argo z powodu niestabilnej pracy,a obecnie mam jeszcze Rutusa Solarisa(w zastępstwie) i kilka dni temu zauważyłem opisany powyżej problem(gałka potencjometru obraca się o 360 st.).Zdjąłem tą gałkę i obczyściłem z ziemi,ale niestety nie pomogło.
Napisano
To co w końcu się obraca o 360st: gałka czy ośka potencjometru. Jeśli gałka to załóż inną. Jeśli ośka to potencjometr do wymiany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie