grzesiomix Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 Najpierw zobaczyłem tego prawdziweczka, a chwilę później to że złapałem kapcia w środku lasu. Wtedy las usłyszał kilka słów po łacinie wypowiedzianych głóśno i wyraźnie :)I na tym poszukiwania się zakończyły. A śmiało mógłbym jeszcze z godzinkę pobuszować.
grzesiomix Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 Potem było jeszcze gorzej. Wszystek szajs został zakopany i zamaskowany. I nie słać maili z prośbą o podanie miejsca, jak to już raz było...
grzesiomix Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 Reszta która nadawała się do zabrania. Poza guziczkami mizerota.
grzesiomix Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 Drugi, ciekawszy. Orzełek przesunięty względem guzika. Błąd w produkcji ?
grzesiomix Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 I jego rewers - D liść G (chyba) i pod spodem 1932
grzesiomix Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 Całkowicie zdeformowane pociski od mausera. Niby nic ale znalezione w jednym miejscu w kontekście zadołowanych tych trzech 76,2 ppanc. Było tych mauserów masa ale nie miałem sumienia za nimi grzebać.Było tam stanowisko ruskiej armaty a te pociski musiały trafiać w pancerną osłonę. Ppance zostały i ktoś rozcalił je zabierając mosiężne łuski:( a pociski wrzucił do dołka i zasypał piaskiem. Tak to widzę.
grzesiomix Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 A pierścień wiodący zdjęty z tego odłamka. Pocisk nie był wystrzelony a eksplodował. Ogień, nieostrożność ?Aha papierosy nie moje :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.