Skocz do zawartości
  • 0

pierścień z czaszką

kakaru

Pytanie

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pierścień nie jest mój więc niestety więcej fotek na razie nie jestem w stanie zrobić. Jest ciężki i wygląda na srebro, ma wyrytą próbę itd. Ponadto nie był nigdy czyszczony, rzekomo w celu zachowania jego autentyczności. Może przez to są te przebicia i brud. Jak będę widział się z kumplem zrobie więcej zdjęć. Wygląda dobrze, kolega mówi że kupił go od poszukiwacza, który penetrował tereny Podgaj ( przełamanie wału pomorskiego ) pochodzę z tych okolic. Więc być może jest autentyczny. Myślałem że może ktoś widział lub ma podobne więc potrafi stwierdzić po jednym zdjęciu.
Napisano
zakładam ze to jest lipa,brak motywu liści dębu które występowały na tych sygnetach,oczywiście są odstępstwa,ale jak dla mnie nie wygląda zbyt przekonywająco masz tu stronkę z z podobnymi klimatami,może coś znajdziesz......
http://sammler.ru/index.php?showforum=194
Napisano
witaj sygnecik może być srebrny lub srebrzony,w zależności kto ile miał pieniędzy:-)
moim zdaniem to zwyczajny kantyniak,noszony przez wszystkie formacje wojskowe,może być nawet Iww?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie