kakaru Napisano 17 Kwiecień 2013 Autor Napisano 17 Kwiecień 2013 Witam, sygnet z czaszką próby 800 wybite. Oryginał ?
kakaru Napisano 18 Kwiecień 2013 Autor Napisano 18 Kwiecień 2013 Pierścień nie jest mój więc niestety więcej fotek na razie nie jestem w stanie zrobić. Jest ciężki i wygląda na srebro, ma wyrytą próbę itd. Ponadto nie był nigdy czyszczony, rzekomo w celu zachowania jego autentyczności. Może przez to są te przebicia i brud. Jak będę widział się z kumplem zrobie więcej zdjęć. Wygląda dobrze, kolega mówi że kupił go od poszukiwacza, który penetrował tereny Podgaj ( przełamanie wału pomorskiego ) pochodzę z tych okolic. Więc być może jest autentyczny. Myślałem że może ktoś widział lub ma podobne więc potrafi stwierdzić po jednym zdjęciu.
lysy452 Napisano 18 Kwiecień 2013 Napisano 18 Kwiecień 2013 zakładam ze to jest lipa,brak motywu liści dębu które występowały na tych sygnetach,oczywiście są odstępstwa,ale jak dla mnie nie wygląda zbyt przekonywająco masz tu stronkę z z podobnymi klimatami,może coś znajdziesz......http://sammler.ru/index.php?showforum=194
HASAG40 Napisano 18 Kwiecień 2013 Napisano 18 Kwiecień 2013 witaj sygnecik może być srebrny lub srebrzony,w zależności kto ile miał pieniędzy:-)moim zdaniem to zwyczajny kantyniak,noszony przez wszystkie formacje wojskowe,może być nawet Iww?
kakaru Napisano 17 Kwiecień 2013 Autor Napisano 17 Kwiecień 2013 Witam, sygnet z czaszką próby 800 wybite. Oryginał ?
Pytanie
kakaru
Witam, sygnet z czaszką próby 800 wybite. Oryginał ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.