Myrwyss Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Proszę o pomoc w identyfikacji.Prawdopodobnie moneta, bita jednostronnie.Ponad herbem słabo widoczne litery EIG lub ETG.
Myrwyss Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Średnica 16-17 mm.Obiekt jest dość ciemny sam w sobie i póki co nie udało mi się - mimo usilnych prób - zrobić bardziej wyrazistego zdjęcia. Po poszperaniu mam przypuszczenia iż może być to liczman a literka T może być w rzeczywistości piuropuszem herbu, podobnie jak w tym wątku http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=675648 .Zostają nam wg tej wersji dwie literki: E GKtoś potwierdza moją wersję a może rozpoznaje herb? :)
Myrwyss Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Jaśniej niż to już nie dam rady swoim sprzętem :)Mam nadzieję, że wystarczy.
Raned Napisano 8 Kwiecień 2013 Napisano 8 Kwiecień 2013 Moneta biskupia Konstanz, Bistum, Kreutzer zu 4 Pfennig, Johann Georg von Hallwil 1601 - 1604. Mam w podobnym stanie, niedawno wystawiałem na aukcji i nikt nie chciał dać nawet 9,90 zł, w Polsce praktycznie niesprzedawalna, widziałem na niemieckiej aukcji w gorszym stanie z ubytkiem za 75 euro, ale także nie poszła.
Myrwyss Napisano 8 Kwiecień 2013 Autor Napisano 8 Kwiecień 2013 Wielkie dzięki Raned! Sam bym raczej nie zidentyfikował poprawnie :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.