lechuprg Napisano 5 Kwiecień 2013 Autor Napisano 5 Kwiecień 2013 Witam wszystkich poraz pierwszy.Poszukuje pierwszego wykrywacza metali, interesują mnie głównie militaria ale jak by od czasu do czasu monety wpadały to też było by super.I moja prośba do was, czy możecie pomóc z tymi pytaniami:- nowy czy używany? czy wykrywacze się zużywają?- Prospector czy Discovery 2200? Oba mogę mięć używane w takiej samej cenie około 400złdzieki
sytamprg Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 Jeżeli masz na myśli coś z chinoli to odradzam lepiej dozbieraj kasiore i kup coś lepszego.
sza.man Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 w tych pieniądzach to może trapera by się udało używkę, albo ace 150...P.S.Wykrywacze się nie zużywają, tylko psują:D
alex_2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 z uzywek mając wybór wolalbym prospectora niz BH.Prospector...zawsze masz armanda pod reką serwis bedziesz mial ok.
sytamprg Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 Miałem Prospectora Armanda na militaria jak najbardziej ok ale z moniakami raczej słabo i do tego strasznie żre baterie.
zaara Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 Panowie, ja mam Discovery 2200 i jestem z niego bardzo zadowolona, na potwierdzenie wrzucę Wam kilka fotek moich znalezisk z tamtego roku.Krytykujecie ten wykrywacz , bo żaden z Was go nie używał. Jeśli chodzi o osiągi to do 25 cm wyłapuje kolorową drobnicę a duże przedmioty jak hełm z 70 cm. Ma bardzo fajną dyskryminację. Szukając nie muszę patrzyć na wyświetlacz , bo jestem w stanie po sygnale stwierdzić co leży w ziemi i na jakiej głębokości.Szłam po ace i znajdywałam po nim to co ominął.Pozdrawiam
zaara Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 A jak ktoś ma wątpliwości , to znajdźcie sobie moje posty ze zdjęciami, które wcześniej wrzucałam na forum , to zobaczycie na co stać Discovery 2200. Nie chodzi tu o żadną promocję Discovery, bo są lepsze sprzęty, ale chodzi tu o fakt, że nie jest to badziewny wykrywacz jak niektórzy uważają.Pozdrawiam Wszystkich kopiących.Aga
lechuprg Napisano 6 Kwiecień 2013 Autor Napisano 6 Kwiecień 2013 Dziękuje za opinie, w Discovery 2200 jedynie obawiam sie o elektronikę czy nie padnie, jakoś czym wiecej tym większa szansa ze coś padnie. Pozostanę chyba przy prospektorze, Traper wydaje sie tez ok ale nie ma dyskryminacji.
Sovereign Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 Bo Bounty Huntery to są dobre wykrywacze nie doceniane .
Sovereign Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 z Traperem daj sobie spokój bo nie ma dyskryminacji i okopiesz się bardzo tylko pomaga podnoszenie cewki wysoka ale omijasz całą drobnicę i to traci sens niby głęboki ale trzeba z cewką 30 cm na ziemią iść.
sza.man Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 Domyslam się, ze prospector w tych pieniądzach to tez nie będzie najnowszy model z dyskryminacja w trybie dynamicznym.Czyli szukanie drobnicy odpada.
sytamprg Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 Jak już pisałem prospector moim zdaniem na drobnice jest bardzo słabiutki i do tego strasznie żre baterie na wyprawę 5h potrzebowałem 2 zestawy a nie są tanie!!
lechuprg Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Napisano 9 Kwiecień 2013 Ok, dzieki za opinie z Discovery 2200 zrezygnowałem na dobre, przede wszystkim zastanawia mnie cena tego wykrywacza w popularnym sklepie z USA 160$, ciekawe dlaczego u nas tak duzo kosztuje.Mimo wszystko zaryzykuje z prospectorem lub doskładam kase i jakiegoś fishera F2 używkę kupię lub coś podobneg.
barbarossa1941 Napisano 14 Kwiecień 2013 Napisano 14 Kwiecień 2013 Mam BH 2200 już jakiś czas,wykrywacz ten dobrze radzi sobie z drobnicą,drobną militarkę też pociągnie.Biegałem z nim w temp +2 a także w dni gdy wilgotność powietrza wynosiła 90% nigdy nic złego się nie działo.Dzwiękiem bardzo dobrze sygnalizuje kolor.Test w powietrzu 2 zł 1933 srebrne 21 cm,guzik rosja carska 24 cm,łyżka niemiecka aluminiowa 30,5 cm,puszka p.gaz niemiecka 61 cm.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.