Skocz do zawartości

Ładowarki Tronic - którą wybrać?

test_m4a1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Mam o to taki dylemat, czytając Wasze opinie o ładowarkach Tronic, zaopatrzony w Eneloopy 2400mAh nie wiem którą z owych ładowarek wybrać. Czy pomiędzy nimi są jakieś znaczące różnice czy polega to tylko na braku wyświetlacza LCD?

Mając do wyboru poniższe 3 wersje, którą warto wybrać?

pozdrawiam!
Napisano
http://odkrywca.pl/ladowarka-emos-do-aku-r9,713073.html#713073
Tam znajdziesz info że ładowarka ma ograniczenie wielkości ogniw.
Dowiedz się jakie ma parametry, co ma w srodku, czas ładowania teoretyczny ogniw , napisz co ustaliłeś.
Każda z nich na tzw oko już sie różni , jedna może być impulsowa a druga transformatorowa, w jed.ej będziesz eneloopa ładował 5godzin w adrugiej 12, jedna pewnie ma procesor sterujący pracą a najwyklejsza awet nie bedzie moeć qyłącznika czasowego. Na tej z wyswietlaczem bedziesz widzial efekt ładowania , pochwal się cenami
Jak kupować dobre ogniwa to wypadało by zainwestować w dobrę ładowarkę.
Lidlowa kosztuje ok 60pl a bc700z wysyłką ok 95-100
Napisano
1 i 2 = ok 70zł

3 = 45

Najwięcej opinii widziałem o pozycji 1 z czego jest ona najmniej dostępna, 2 i 3 od ręki.

2 jest poprzedniczką 3 ale nie mam informacji czy tak samo dobra czy moze tylko obudowa inna. Czy jest ktoś kto ma owy model i może polecić?
Napisano
Jak masz kupować to tą z lcd , nie mogę się zorientować czy jest to obecnie sprzedawany model, ale jeśli tak to ma dobre parametry ładowania, sterowany procesorem, parametry jak w dołączonym wyżej poście, wykrywa moment naładowania -deltę v ograniczenie w pojemności ogniwa do 2500mAh dla AA. Tyle ze jak masz zapŁacić 70to moze lepiej dołożyć do sprawdzonej bc700 która ma tą przewagę że możesz ustawić prąd ładowania i cyfrowe test ogniw
Napisano
Fuksie, jestem bardzo mało biegły w elektronicznych sprawach, jeżeli możesz zgadałbym sie z Tobą bo mam pare pytań o aku i ładowarki, tryby etc. moje gg 1954525 :)
Napisano
Ja też miałem zakupić tego Tronica z lidla ale mam tam znajomą która tam pracuje i powiedziała że masa tych ładowarek jest już uszkodzona jako nowa a też bardzo dużo ludzi je zwraca bo szybko potrafi np paść jedna cela ładowania.
Tak że dołożyłem i kupiłem już chyba kultową Bc-700 i nie żałuje naprawdę ładuje na full poodświeżała mi akumulatorki które nie miały pojemności a o tym nie wiedziałem.Teraz wykrywacz działa na prawde bardzo długo.
Napisano
Czy nie można kupić np. Energizera?
Po co jakieś zbędne testy, a to co pisze na ładowarkach takich typów, to po prostu ściema, lub baterie 2500mAh a w rzeczywistości nawet 1000 nie ma.
Co do BC-700 miałem, ładowałem nią aku Energizer 2450mAh i nie doładowywała prądem 300 i 500, nawet na 750 czy coś takiego miały problem.
Kupiłem na All Energizer CHEUF - uniwersalna, ładuje baterie AA/AAA/C/D/9V - na razie nie miałem żadnych problemów, a tym bardziej z akumulatorkami, są po prostu super.
Napisano
Chodzi mi o to że ściema jest z funkcją wolniejszego ale lepszego ładowania prądem 300, przy moich aku 2450 Energizer po prostu nie doładowywała. Może te z all za 5zł doładuje bo tam pojemność 2500 to ściema
Napisano
Być może ale mój kolega ma już 20-tą z kolei, a ty piszesz że się nie psują, tak nie psują się ładowarki tylko zasilacze których niemożna nigdzie dostać i musisz kupić cały zestaw.
A z tym nie doładowaniem to kolega ma to samo na 20szt ładowarek.
Jest fotografem więc wie coś na ten temat, uzywa Enelopów 2000 i te jak najbardziej doładowują.
Napisano
Moja Bc bez problemu ładuje na Full Energizery 2450mAh,pojemność ich po ponad roku użytkowania jaki Bc pokazała to 2420mAh do 2440mAh tak że dobre są,natomiast aku technoline notabene ten sam producent Bc-700 z zadeklarowanej pojemności 2700mAh miały od 1920mAh do 2200mAh z czego ten ostatni wynik miał jeden aku.
Napisano
Nie mam takiego doświadczenia, mam ładowarkę mikroprocesorową już 5 rok i chodzi bez zarzutu. A co do tych akumulatorów za parę groszy z allegro to ich nie ma co kupować.
Pozdrawiam.
Napisano
Raz ładowałem prądem 200mA a raz 500mA i ładuje na full 1,48v
A ten Etrac twój kolega to dziwny ma już 20stą Bc 700 i co że niby one tak się psują a on cały czas je kupuje?
Napisano
No właśnie kupuje, całe zestawy ładowarka + zasilacz, a psują się mu zasilacze.
Jest fotografem na weselach i takich tam sprawach, robi to profesjonalnie.
Napisano
Moim zdaniem to dziwny gość,z tego co wiem to można dobrać inny zasilacz do bc 700.To on wywalił już dwa tysiące na te ładowarki? bo bc kosztuje 100zł z wysyłką.To za 300zł ma super hiper ładowarkę dla profesjonalistów.
Napisano
To mało się znasz, tam sa jakieś zabezpieczenia i nie podepniesz innego zasilacza niż o tych samych parametrach, a takich nie znajdziesz. Jak masz w domu to zobacz na zasilacz i poszukaj w necie czy można kupić.
Ja już nie pamiętam dokładnie tego tematu, bo przerabiałem go jakieś 2 lata temu.
Napisano
Ten zasilacz daje 3v i 2A tutaj jest na sprzedaż o takich parametrach http://zasilaczeonline.pl/zasilacz-wtyczkowy-smart-3-3v-2a-7w-smart-0703.html zabezpieczenia to ma ładowarka a zasilacz ma podać napięcie i natężenie odpowiednie takie jest moje zdanie.Może ktoś się wypowie z elektroników czy mam racje:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie