ubuntu16 Napisano 28 Marzec 2013 Autor Napisano 28 Marzec 2013 witam wiecie coś na temat tego bagnetu rok pochodzenie wartośćma wytrawiony napis Wytrawiony napis oznacza Na pamiatkę mojej służby"
średni Napisano 28 Marzec 2013 Napisano 28 Marzec 2013 Głowa rycerza to producent - Weyersberg Kirschbaum & Cie AG (WKC), Solingen. Jeśli możesz dac dokładniejsze zdjęcia,przede wszystkim wytrawionego napisu, to zobaczymy czy to pryginał,bo coś mi wygląda podejrzanie.Dużo jest kopii sprowadzanych z Czech.
sturmpanzer73 Napisano 28 Marzec 2013 Napisano 28 Marzec 2013 No dokładnie, to jest grawer laserowy. Jestem poligrafem i klienci przynosili kopie szabli do grawerowania na prezenty dla znajomych. Wyglądało to podobnie.pozdrawiam
torba5 Napisano 28 Marzec 2013 Napisano 28 Marzec 2013 tyle że nie tylko grawer jest lipny ale sam bagnet też pozdrawiam poligrafa ja kończyłem w Katowice Piotrowice pzdr
średni Napisano 28 Marzec 2013 Napisano 28 Marzec 2013 Właśnie ta laserowa grawerka wyglądała mi na lipę.Bagnet może byc wykorzystany do inscenizacji z epoki,bo jak napisał kolega,wartośc kolekcjonerska żadna.
Pytanie
ubuntu16
witam wiecie coś na temat tego bagnetu rok pochodzenie wartość
ma wytrawiony napis Wytrawiony napis oznacza Na pamiatkę mojej służby"
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.